Eten&drinken Recepten

Ontbijtfeestje met bananenpannenkoeken

bananenpannenkoeken

Bananenpannenkoeken, hoe simpel kan het zijn! Met maar liefst twee ingrediënten zoiets lekkers kunnen maken wat toch heel gezond is! Heerlijk voor de zondagochtend. Versier de pannenkoeken met vers fruit en laat je ontbijtfeestje maar beginnen.

Wat heb je nodig voor 2 personen

  • 3 eieren
  • 2 bananen, hoe rijper de banaan hoe zoeter de pannenkoek
  • 2 el kaneel

Stappenplan bananenpannenkoeken

Klop de eieren los in een kom. Prak de bananen fijn met een vork en schep door de geklutste eieren. Meng dit goed door elkaar en voeg 1 el kaneel toe. Verwarm in de pan een scheutje olie, bijvoorbeeld kokosolie. Zet de pan niet te hoog, de pannenkoeken moet je langzaam bakken. Je kunt er voor kiezen om twee grote pannenkoeken te maken of een stapel kleintjes. Doe het mengsel in de pan en laat de pannenkoek langzaam garen totdat de bovenkant bijna droog is. Keer voorzichtig om en bak de andere kant ook nog even. Bestrooi de pannenkoeken met de overige kaneel en beleg hem met vers fruit en eventueel chocoladeschaafsel.

Variëren met bananenpannenkoeken

Ook lekker: voeg wat rozijnen toe, een eetlepel cacaopoeder of wat havermout. Je kunt eindeloos variëren met deze pannenkoeken zodat het elke keer weer een geslaagd en origineel ontbijtfeestje wordt!

Koken met kinderen

De kinderen kunnen heel goed meehelpen bij het bakken van deze bananenpannenkoeken. Laat de kinderen bijvoorbeeld de banaan prakken, het mengsel doorroeren of helpen bij het dekken van de tafel.

Koken met kinderen zorgt vaak voor een onvergetelijk moment en draagt bij aan een positieve houding ten opzichte van eten. Je laat zien dat eten er toe doet en het is ook leerzaam. Het kind leert over de verschillende ingrediënten en wat deze met je doen. Dus duik samen die keuken in, je keuken zal misschien wat rommeliger worden, maar je kind maakt wel een begin met het leren koken en zal hier zichtbaar van genieten!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.