Eten&drinken Recepten

Supermakkelijk recept voor pompoensoep voor koude avonden

recept simpele pompoensoep

Het meest simpele recept voor pompoensoep, die wel superlekker is! De pompoensoep staat hier regelmatig op tafel en valt goed in smaak. Bekijk het makkelijke recept. 

Pompoensoep is voor mij onlosmakelijk verbonden met de herfst. Zodra er ook maar een paar blaadjes van de bomen vallen, heb ik alweer zin in deze zachte soep. De smaak past perfect bij een koudere avond wanneer je op zoek bent naar warmte. En omdat deze soep makkelijk gemaakt is, staat deze ook zo op tafel.

Ingrediënten voor pompoensoep

  • 1 flespompoen of een zak pompoenblokjes uit de vriezer of koeling van de supermarkt
  • 1 rode ui
  • 3 knoflooktenen
  • olijfolie
  • groentebouillonblokje
  • 750 ml water

Recept pompoensoep

Halveer de flespompoen en haal met een lepel de pitten en het draderige vruchtvlees eruit. Schil de flespompoen en snijd de twee helften in blokjes. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflooktenen klein. Fruit de ui en de knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg de pompoenblokjes toe en laat even doorbakken. Voeg dan het groentebouillon blokje en het water toe. Laat de soep even koken en daarna op zacht vuur staan. Na ongeveer 15 minuten tot een half uur kun je de soep pureren met de staafmixer of in een blender. Pureer net zo lang totdat de soep helemaal glad is.

Serveer de soep in een kom met een schepje creme fraiche en wat geknipte krulpeterselie naar smaak.

Bekijk nog meer recepten met pompoen →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.