Eten&drinken Kookboeken

Skinny Taste: gezonde gerechten voor het hele gezin

skinny taste kookboek van Gina Homolka

Foodblogger Gina Homolka van Skinny Taste heeft na twee zwangerschappen gekozen voor de wereld van gezond en zoveel mogelijk caloriearm koken. Haar favoriete recepten van vroeger maakt ze nu zo gezond mogelijk klaar en laat het hele gezin ervan smullen. 

Site en kookboek Skinny Taste

Na haar zwangerschappen kon Gina niet meer alles onbeperkt eten en dus gooide ze haar levensstijl om en ging op zoek naar overheerlijke gezonde recepten, geschikt voor het hele gezin. De site van Gina, skinnytaste.com, is enorm populair omdat zij hier recepten en inspiratie deelt. In haar kookboek met de gelijknamige titel Skinny Taste staan recepten die goed zijn voor de lijn, maar zo lekker dat je je daar helemaal niet mee bezig houdt.

Kookboek, niet alleen voor mama’s

Het boek is niet alleen bedoeld voor mama’s die hun zwangerschapskilo’s kwijt willen raken, maar voor iedereen die bewuster en gezonder wilt koken. In het boek staan veel handige tips en met alle prachtige foto’s bladert het lekker door. Gina wijst je als lezer op de struikelblokken van gezond en bewust koken en motiveert je ook om door te zetten.

skinny taste vlees recept

Aan de slag met Skinny Taste

Het kookboek Skinny Taste maakte mij gelijk enthousiast. Ik maakte een boodschappenlijstje en wilde gelijk de keuken in. Als ware vleesliefhebber was ik benieuwd naar de Colombiaanse carne asada met aji picante. Een gerecht met gemarineerd gegrild rundvlees dat zeer populair is in Colombia. Het vlees wordt geserveerd met aji picante, een populair condiment dat je zo mild of pittig kunt maken als je wilt. Dit gerecht had wel enige voorbereiding nodig, maar voor een vriendenetentje in het weekend ideaal!

skinny taste toscaanse broodsalade skinny taste kurkuma bloemkool

Geschikt voor het hele gezin

Wat in elk gezin belangrijk is, is dat het avondeten op tijd op tafel moet staan, ook hier heeft Gina aan gedacht als moeder van twee kinderen. Er staan een flinke hoeveelheid recepten in het boek die in minder dan 30 minuten klaar zijn. Zelf zegt ze dat het beetje werk wat je erin stopt niets is in vergelijking met de beloning en dat kan ik alleen maar beamen. Afgelopen week heb ik meerdere gerechten uit het boek gemaakt en ze vielen allemaal in de smaak hier in huis. De gebakken bloemkool met kurkuma, Toscaanse panzanellasalade met gegrild knoflookbrood en courgettepartjes en het recept voor gekruide zoete aardappelpartjes waren allemaal een hit! En vooral voor mijn dochter die niet de grootste fan is van groenten, zij at deze week elke keer haar bord leeg.

Uitgebreid kookboek

In het boek staat voor ieder wat wils, gerechten voor elk moment van de dag. Er staan veel bijgerechten in en er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de vegetarische tak van het koken. Skinny Taste is een kookboek wat zeker niet mag ontbreken in je collectie.

Nieuwsgierig naar Skinny Taste van Gina Homolka? Bestel jouw exemplaar bij Bol.com.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.