Kerst Kind Kleding

Outfits voor de feestdagen: uit de kast van Javian

Kerst kinderkleding inspiratie

Geen idee hoe het met jullie zit, maar sinds het einde van de zomer en met het uitkomen van alle wintercollecties draait mijn hoofd overuren met het bedenken van mogelijke kerst kinderkleding voor Javian. Bij deze een aantal potentiële kerstoutfits, misschien haal je er inspiratie uit voor jouw kindje. Tenslotte staat over een maand kerst alweer voor de deur! 

Kerst kinderkleding inspiratie

Zo lang kinderen nog niet naar school gaan is een chique kerstoutfit vaak overbodig en bovendien liggen er vast genoeg items in de kast waarmee je een mooie kerstoutfit kunt samenstellen. Al deze outfits zijn samengesteld met kinderkleding van AW15 en heel soms AW14 collecties, maar de meeste kleding is nog steeds verkrijgbaar. De outfits zijn niet over-the-top kerst, maar chique genoeg voor kinderen die tijdens kerstdiners toch niet lang blijven zitten.

Kerst kinderkleding inspiratie let love rule grafisch

Kerstwens met grafisch patroon

Kerst draait vaak om een mooie kerstboodschap en daar past de tekst van Flinque ‘Let Love Rule’ perfect bij. In combinatie met streepjes en een grafisch patroon en het zwart-wit en grijs is het best een geschikte outfit voor de feestdagen.

Het zwarte rompertje met ‘Let Love Rule’ is van het merk Flinque, de grijze broek met grafisch patroon is van de Zara, het zwart-wit gestreepte vestje is van Little Label van een collectie van vorig jaar.

Kerst kinderkleding inspiratie blauw grijs

Grijs met stippen

De donkerblauwe broek oogt al snel chique door de mooie kleur. Met simpele grijze kledingstukken is het een hele basic outfit, maar door het sterrensjaaltje en de muts geef je het wel iets extra’s. Een fijne outfit om in te wandelen op tweede kerstdag bijvoorbeeld.

Een grijs rompertje van de Hema, het grijze vestje is van Little Label, de blauwe broek met zwarte stippen is van de Zara, het grijze sterrensjaaltje en muts is van de H&M.

Kerst kinderkleding inspiratie beer

Berewarme outfit

Een heerlijke ‘cosy’ outfit om lekker mee op de bank te hangen en kerstfilms te kijken of lekker mee te gaan wandelen in de sneeuw als je er nog een warme sjaal en een fijne winterjas bij hebt.

Het blauwe shirt met de beer en de bruine broek met de bergen zijn allebei van de Zara.

Kerst kinderkleding inspiratie bomen sterren

Kerstbomen en sterren

Door de sterrenbroek en de bomenprint op het rode rompertje oogt deze outfit heel feestelijk voor kerst. Maar doordat de stoffen zacht zijn blijft het een heerlijke comfy outfit voor jonge kinderen.

Het rode rompertje met de bomenprint is van Bobo Choses, de zwarte broek met sterrenprint is van de Zara.

Kerst kinderkleding inspiratie bomen overhemd

Semi chique

Een overhemd staat natuurlijk altijd chique, maar het blijven natuurlijk wel jonge kinderen en die willen natuurlijk ook iets comfortabels aan zoals deze heerlijke zachte salopette.

De zwarte salopette is Gray Label, het witte overhemd met de bomen is van de Zara.

Kerst kinderkleding inspiratie berentrui

Lekker warm met een berentrui

De berentrui is in de winter een groot succes, want het oogt alleen al lekker warm. De broek van Tiny Cottons oogt door het model wat netter en dat maakt deze outfit heel geschikt voor een fijne kerstdag met familie.

De berentrui is van Mini Rodini van de wintercollectie van 2014, de broek is van Tiny Cottons.

Kerst kinderkleding inspiratie bomen

Stoer in spijker

Een stoer spijkeroverhemd met een fijne broek in zwart-wit en om het compleet te maken een mooie zwart-witte sjaal. In deze outfit kunnen kinderen heerlijk buiten wandelen, als het met kerst erg koud is wel nog even een maillot onder de legging aantrekken.

Het spijkeroverhemd met de bomen is van de Zara, de broek is van Tiny Cottons, de sjaal is van Little 10 Days.

Kerst kinderkleding inspiratie let love rule beren

Stoere winterdieren

Het thema van deze kerst lijkt wel zwart-wit en dieren, maar je kunt met zwart-wit gewoon niet fout gaan. Deze broek heeft allemaal stoere winterdieren en kan deze heel goed gedragen worden tijdens een frisse winterwandeling.

Het zwarte rompertje met ‘Let Love Rule’ is van Flinque, het zwart-wit gestreepte vestje is van Little Label, de grijze broek met rode bosdieren is van de Hema, de sjaal is van Little 10 Days.

Kerst kinderkleding inspiratie pinguin

Pinguin peperkoek

Een warme trui en een broek speciaal voor kerst met peperkoekmannetjes, dat is nou een fijne outfit voor kerst.

De pinguin trui is van Mini Rodini van de wintercollectie van 2014, de zwarte broek met ‘Happy gingerbread man’ is van de Zara.

Kerst kinderkleding inspiratie dieren sterren

Dromen over dieren

Deze blauwe broek heeft een subtiele sterrenprint met winterdieren die haast hemellichamen lijken, mooi in combinatie met een simpele romper.

De zwart-wit gestreepte romper is van de H&M, de blauwe broek met winterdieren is van de Zara, de zwart-witte sjaal is van Little 10 Days.

Kerst kinderkleding inspiratie overhemd bergen

Bergen met kreukels

Een overhemd hoef je voor jonge kinderen veelal niet te strijken, want het zal binnen no-time weer vol met kreuken zitten. Gelukkig oogt het al heel lief met zo’n overhemd en broek met bergenprint.

Het lichtblauwe overhemd en de bruine broek met bergen zijn allebei van de Zara.

 

De komende weken helpen we je met nog veel meer inspiratie voor kerstoutfits, houd Mamalifestyle.nl dus in de gaten.

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Wimke
    november 25, 2015

    Allemaal leuk!! Wat heerlijk om straks te kiezen wat-welke dag aan..of beter nog lekker keertje extra verkleden met kerst want wie kan nou kiezen tussen winterdieren, kerstboompjes of sterren…beetje chique of iets met een mooie kerstgedachte ??

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.