Eten&drinken Recepten

3x variëren met bananenbrood: van glutenvrij tot chocolade

Bananenbrood is een van mijn favoriete snacks! Lekker voor bij de koffie of wanneer de kinderen uit school komen als tussendoortje. En naast dat het gewoon lekker is, is een bananenbrood ook een gezonde keuze. Hieronder vind je drie verschillende bananenbroden die super makkelijk zijn om klaar te maken; een glutenvrije variant, een met amandel en zelfs een met chocolade! 

Bananenbrood met blauwe bessen

Bananenbrood met blauwe bessen

Voor dit brood gebruik je boekweit en amandelmeel, het is een glutenvrij bananenbrood. Amandelmeel is best prijzig, dus wanneer je het brood niet per se glutenvrij wilt maken, kun je ook een ander soort meel gebruiken. Of ga eens langs een Turkse supermarkt, daar is het wat voordeliger dan in de gewone supermarkt.

Ingredienten voor dit bananenbrood

 • 100 gram boekweitmeel
 • 100 gram amandelmeel
 • 125 gram magere kwark
 • 3 bananen
 • 125 gram blauwe bessen
 • 2 eieren
 • 1 tl vanille extract
 • 1,5 tl bakpoeder
 • snufje zout

Stappenplan bananenbrood

Verwarm de oven op 180 graden. Vet de cakeblik in met bijvoorbeeld kokosolie of gebruik bakpapier. Meng alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen, in de keukenmachine. Roer de bessen er voorzichtig door. Giet het mengsel in het cakeblik en strooi eventueel wat amandelschaafsel of andere noten en zaden over het beslag en bak deze ongeveer 50 minuten in de oven. Laat even afkoelen en dan kan het brood gesneden worden.

Bananenbrood glutenvrij met roggemeel en amandelmeel

Bananenbrood met roggemeel en amandel

Dit brood maak ik ontzettend vaak thuis. Ik varieer af en toe met verschillende meelsoorten en voeg soms iets extra’s toe. Denk bijvoorbeeld aan een lepel pindakaas of wat chocoladestukjes.

Ingredienten voor dit brood

 • 3 bananen
 • 2 eieren
 • 125 gram magere kwark
 • 50 gram havermout
 • 100 gram boekweitmeel
 • 100 gram roggemeel
 • handje amandelschaafsel
 • 100 ml sojamelk
 • 1,5 tl bakpoeder
 • snufje zout
 • wat honing

Stappenplan

Verwarm de oven op 180 graden. Vet de cakeblik in met bijvoorbeeld kokosolie of gebruik bakpapier. Meng alle ingrediënten in de keukenmachine. Giet het mengsel in het cakeblik en strooi eventueel wat amandelschaafsel of andere noten en zaden over het beslag en bak deze ongeveer 50 minuten in de oven.

Bananenbrood met chocoladepasta

Bananenbrood met chocoladepasta

Save the best for last! Ik ben dol op chocolade en daarom kan een bananenbrood met chocolade natuurlijk niet ontbreken. Een bananenbrood bak je in een standaard cakeblik. Je kunt er ook voor kiezen om er muffins van te maken. Handig voor onderweg en ook een goede keuze voor traktatie voor op school bijvoorbeeld. Vaak wordt er nog gekozen voor de ‘ongezonde’ traktaties op peuterspeelzalen en scholen. Wanneer je kiest om deze lekkere en gezonde muffins te maken zullen de kinderen gegarandeerd genieten!

Ingrediënten voor dit brood

 • 3 bananen
 • 2 eieren
 • 100 gram roggemeel
 • 100 gram boekweitmeel
 • 2 el geraspte kokos
 • 100 ml amandelmelk
 • flinke el chocolade pasta
 • 1,5 tl bakpoeder
 • snufje zout
 • eventueel wat vanille extract voor wanneer je het brood wat zoeter wilt maken

Stappenplan

Verwarm de oven op 180 graden. Vet de cakeblik in met bijvoorbeeld kokosolie of gebruik bakpapier. Meng alle ingrediënten in de keukenmachine. Giet het mengsel in het cakeblik en strooi eventueel wat amandelschaafsel en geraspte kokos over het beslag. Bak ongeveer 50 minuten in de oven.

Meer ideeën en opties

Wanneer je geen roggemeel of amandelmelk in huis hebt. Gebruik dan wat je wel in de kast hebt staan. Varieer ook eens met melk zoals met gewone melk, sojamelk of kokosmelk. En met tarwe of speltmeel wordt dit bananenbrood ook een hit!

Je kunt bananenbrood een dag of drie bewaren in de koelkast of je vriest de overige plakken in. Zo kun je wanneer je trek hebt in zo’n heerlijke plak deze altijd eten! Even opbakken in de oven en genieten maar!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.