Eten&drinken Recepten

Het allerbeste recept voor een simpel bananenbrood

Bananenbrood

Het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig bananenbrood bakt. En ja, ook ik heb al een keer bananenbrood gebakken de afgelopen weken. Sinds een paar weken gebruik ik een nieuw recept voor bananenbrood en daarmee krijg ik altijd de perfecte smaak en structuur. En ook geen gekke ingredienten zoals noten of bessen, speciaal meel of iets dergelijks wat ik niet in huis heb of wat mijn kinderen niet eten. Tijd om mijn recept te delen! 

Bananenbrood of bananencake is bij ons thuis enorm populair, vooral mijn vriend en oudste zoon zijn er dol op. We eten het als ontbijt, bij de koffie, als lunch of tussendoortje en ’s avonds dan toch nog maar een plakje weer bij de koffie. Nu wij in thuisisolatie zitten is het ideaal om te maken, want alle ingrediënten hebben wij eigenlijk altijd wel in huis. Daarnaast is het ideaal om bruine bananen toch nog te gebruiken, want hoe rijper de banaan hoe zoeter het bananenbrood wordt.

Toen wij al een tijdje met het hele gezin in thuisisolatie zaten, ging het brood er snel doorheen. Toen het brood op was, maakte ik een bananenbrood en konden wij het toch weer een paar dagen rekken totdat iemand weer voor ons boodschappen kon doen.

Benodigdheden voor bananenbrood

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 75 gram yoghurt
  • 100 gram suiker
  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 225 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 tl kaneel

Recept bananenbrood

Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix de boter met de suiker met een mixer. Voeg nu een voor een de eieren toe en mix het geheel tot een glad mengsel. Prak de bananen en voeg dit toe aan het mengsel, samen met de yoghurt. Schep daarna de bloem, bakpoeder en kaneel erdoor en meng met een garde. Vet het cakeblik in met een restje roomboter en zet het bananenbrood in de oven voor 55 minuten.

Het bananenbrood kan zowel koud als warm geserveerd worden. Behalve als ontbijt is het ook heerlijk als plakje bananencake bij een kop koffie. Ja, ik spreek uit ervaring! Zorg dat je het bananenbrood goed bedekt bewaard, dan kan die tot maximaal een week lekker blijven.

Bekijk nog meer lekkere recepten voor het ontbijt →

Pinterest - bananenbrood recept

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.