Eten&drinken Recepten

Geroosterde bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Dit heerlijke recept is een van de vele recepten uit de tweede bestseller van Rens Kroes, Powerfood: van Friesland naar New York. In dit boek vind je de lievelingsrecepten die Rens Kroes heeft meegenomen uit Friesland en New York. Het boek inspireert mij om op een bewustere manier naar voeding te kijken en geeft handvatten om anders om te gaan met eten. Buiten dat zijn de recepten vooral ook lekker! En deze soep is een ware hit bij ons aan de keukentafel en ideaal voor een koude winterdag!

Deze soep gemaakt van geroosterde bloemkool heb ik hier thuis al meerdere malen gemaakt. Het eten van soep is een makkelijke manier om groente te eten. Dit is vooral met twee jonge kinderen in huis erg belangrijk en bij het eten van soep hebben ze het vaak niet eens in de gaten. De soep die over is, kun je de dag erna lekker als lunch eten samen met een broodje.

Wat heb je nodig voor de soep

 • 1/2 bloemkool
 • 3 tl kokosolie, gesmolten
 • 1/4 tl cayennepeper
 • zeezout
 • zwarte peper
 • 1 middelgrote ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 middelgrote zoete aardappel
 • 400 ml kokosmelk
 • 50 gram babyspinazie
 • 1 handje (platte) peterselie, fijngesneden
 • 1 biologisch bouillonblokje
 • 1 handje feta (optioneel)

Stappenplan geroosterde bloemkoolsoep

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de bloemkool en doe deze in een kom met twee theelepels kokosolie. Hussel het goed door elkaar. Bestrooi met cayennepeper, zeezout en zwarte peper en roer nogmaals door elkaar en leg dan op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de bloemkoolstukjes 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

Snipper ondertussen de ui en knoflook en snijd de zoete aardappel in blokjes. Pak een soeppan en bak hierin de uisnippers met een theelepel kokosolie tot ze glazig zijn. Bak daarna de knoflook een halve minuut mee, deze mag niet bruin worden. Doe dan 1 liter water, de kokosmelk en de zoete aardappelblokjes erbij en breng aan de kook. Voeg de geroosterde bloemkool er na 20 minuten aan toe, maar houd 2 eetlepels achter voor garnering. Maak de spinazie schoon en voeg toe aan de soep. Draai het vuur uit zodra de aardappel gaar is en pureer de soep met de staafmixer of mix de soep fijn in de blender. Breng de soep op smaak met wat extra peper en zout, het bouillonblokje en garneer met peterselie en de achtergehouden geroosterde bloemkool. En kruimel er eventueel wat feta overheen.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.