Eten&drinken Recepten

Creatief met havermout recepten

Havermout is gezond en gemakkelijk klaar te maken. Daarbij is het ook hartstikke lekker en veelzijdig. Voeg het eens toe aan je ontbijtsmoothie, maak er koekjes van of maak eens een van deze heerlijke havermout recepten.

Ontbijtfeestje

Gebakken appel met amandel havermout en luchtige havermoutpannenkoeken met Griekse yoghurt en blauwe bessen. Een verwenmomentje voor jezelf, je partner of de kids. Want zeg nou zelf wie begint de dag nu niet graag met een ontbijtfeestje?!

Ontbijt Havermout toren met appel

Appeltorentje met amandel havermout

Nodig voor 1 persoon

 • 1 appel
 • 1 el honing
 • snufje kaneel

Voor de havermout

 • 50 gram havermout
 • 150 ml tot 200 ml amandelmelk – je kunt natuurlijk ook andere melk gebruiken. Kijk even hoe dik je de havermout wilt hebben en pas daar de hoeveelheid melk op aan. Zo houd ik meer van wat dikkere havermout en heb ik 150 ml gebruikt.
 • snufje kaneel
 • 2 el amandelschaafsel

Stappenplan

Haal met een appelboom het klokhuis uit de appel. Snijd de appel in plakken en bestrooi ze met een klein beetje kaneel. Laat de honing verwarmen in een steelpannetje en bak daar de appelschijven in. Bakken aan beide kanten zodat de appel wat zachter wordt en leg ze dan op een bord.

Breng de havermout met de amandelmelk, het amandelschaafsel en de kaneel in een pan aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken en roer alles goed door. Stapel de appelschijven op een bord met telkens een flinke lepel havermout ertussen. Strooi er nog wat zaden en/of amandelschaafsel overheen en klaar is je ontbijtje!

Havermout pannenkoeken met griekse yoghurt en fruit

Havermout pannenkoeken met Griekse yoghurt, banaan en blauwe bessen

Nodig voor 1 persoon

 • 50 gram havermout
 • 125 gram Griekse yoghurt
 • 1 ei
 • 1 banaan
 • handjevol blauwe bessen plus nog wat extra voor de topping
 • 1 tl bakpoeder
 • eventueel 1 tl vanille extract om de pannenkoeken wat zoeter te maken

Stappenplan

Dit recept is voor vier heerlijke pannenkoeken. Maal de havermout fijn in een keukenmachine. Split het ei en klop het eiwit apart op. Hierdoor worden de pannenkoeken lekker luchtig. Meng in een andere kom het eigeel met de Griekse yoghurt, een halve geprakte banaan, 1 tl bakpoeder, snufje kaneel en evt het vanille extract. Roer goed door en voeg de gemalen havermout erdoorheen. Meng met een spatel het eiwit er doorheen en voeg als laatste de blauwe bessen toe.

Verwarm in een pan wat kokosolie en bak de pannenkoeken op middelmatig vuur rustig aan beide kanten zodat ze van binnen goed gaar worden. Maak een mooie stapel op een bord en doe erop wat je lekker vindt! Plakjes banaan, blauwe bessen, wat geraspte kokos, honing, zaden of noten.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.