Eten&drinken Recepten

Superlekkere New York Cheesecake met bosbessen en frambozen

New York Cheesecake met bosbessen

Er is altijd een reden om taart te eten en dat geldt zeker voor deze New York Cheesecake met bosbessen en frambozen. En als je echt niets kunt bedenken, dan bak je hem maar omdat je je volgers op Instagram jaloers kunt maken met zo’n recept in je Instagramfeed. En niet vergeten ons te taggen: @mamalifestylenl!

Er zijn vele recepten te vinden voor de perfecte New York Cheesecake, maar als ik zelf ga bakken houd ik het graag simpel. Een cheesecake bakken is soms gedoemd te mislukken, maar met een goed recept moet het goedkomen. De truc is vooral om lang genoeg te kunnen wachten; want hoe langer in de koelkast, hoe lekkerder de taart.

Voor deze New York Cheesecake heb ik het basisrecept van Allerhande gebruikt, met een paar kleine aanpassingen.

Nodig voor New York Cheesecake

Voor de cheesecake

 • 200 gram digestive koekjes
 • 100 gram boter
 • 600 gram MonChou
 • 2 eetlepels bloem
 • 50 gram rietsuiker
 • 3 eieren
 • 125 gram creme fraiche

Voor de fruitvulling

Stappenplan New York Cheesecake met bosbessen

Gebruik een keukenmachine om de koekjes fijn te malen. Smelt boter in een pannetje en meng deze met de koekjes. Leg een vel bakpapier op een springvorm en verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de vorm. Zet de bodem minimaal tien minuten in de koelkast. Verwarm nu de oven voor op 120 graden.

Gebruik een grote kom om de Mon Chou, bloem, suiker, eieren en creme fraiche te mengen met een mixer. Mix net zo lang totdat het mengsel helemaal glad is. Haal nu de springvorm uit de koelkast en verdeel het mengsel over de bodem.

Meng de helft van de bosbessen en de helft van de frambozen met de chiazaadjam in een bakje en schep dit in het midden van de cheesecake. Leg de andere helft van de bosbessen en frambozen bovenop de jam.

Zet de taart in de oven en bak deze anderhalf uur op 120 graden. Als de tijd voorbij is, zullen de randen licht verkleurd zijn, maar de bovenkant nog licht van kleur. Het midden zal nog een beetje meebewegen als je de taart uit de oven haalt.

Zodra de taart iets is afgekoeld op het aanrecht kun je hem in de koelkast zetten. Bij voorkeur minimaal vier uur, maar zo’n zes tot acht uur zal de taart nog lekkerder maken. Je kunt de taart tot drie a vier dagen na bakken nog eten, zo lang je hem goed bewaard in de koelkast.

Bekijk nog meer New York Cheesecake recepten → 

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Vlijtig Liesje
  februari 5, 2016

  Hij ziet er lekker uit zeg! En ook gezond met die bosbessen!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.