Eten&drinken Recepten Sinterklaas

Sinterklaas rocky road: superzoet en superlekker

sinterklaas recept sinterklaas rocky road

De Sinterklaasperiode is ook de periode dat je ongegeneerd slecht mag snacken toch? Want met deze Sinterklaas rocky road gaat dat geheid gebeuren. Het is zoet, barstensvol met suiker, maar zo ongelofelijk lekker… Het combineert al mijn favorieten als het gaat om lekkers van de Sinterklaasperiode en het is verrassend makkelijk gemaakt. 

Na de Sinterklaas fudge kon Sinterklaas rocky road niet uitblijven. Deze rocky road is een stuk knapperiger dan de fudge doordat er geen gecondenseerde melk aan te pas komt. Daarnaast bevat rocky road vaak iets van knapperige koekjes en bij deze Sinterklaas rocky road natuurlijk kruidnoten.

Nodig voor Sinterklaas rocky road

 • 2 witte chocolade repen
 • scheutje halfvolle melk
 • kruidnoten
 • schuddebuikjes
 • witte chocolade munten
 • verschillende soorten spikkels
 • brownie bakvorm

Recept Sinterklaas rocky road

Zet een pan op het vuur en smelt hierin de witte chocolade repen – of chocolade letters – met een klein scheutje melk zodat de chocolade niet aanbrandt. Javian wilde heel graag brandweerrode rocky road maken, dus ik heb rode kleurstof toegevoegd – eventueel kun je daarvoor bietensap gebruiken, daarmee kun je het donkerroze kleuren. Leg een vel bakpapier in de brownie bakvorm en giet de chocolade erin. Vervolgens kun je naar eigen voorkeur de overige ingredienten erin en erop doen. Wij hebben eerst de witte chocolademunten verdeeld en daarna kruidnoten wat dieper erin geduwd, vervolgens schuddebuikjes eroverheen gestrooid – mini-kruidnoten noemt Javian ze wel eens. Daarna konden de spikkels erover.

De rocky road moet nu goed afkoelen alvorens deze in de koelkast kan. Na ongeveer twee uur in de koelkast is de rocky road stevig genoeg om aan te snijden met een scherp mes. Leuk om in vierkante blokjes te serveren, want het is machtig genoeg haha.

Bekijk nog meer inspiratie voor Sinterklaas.

sinterklaas rocky road sinterklaas recept kruidnoten witte chocolade

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  5 makkelijke Sinterklaas recepten voor kinderen - Artsmart
  november 28, 2021

  […] dit recept niet. Lekker breken en strooien wel. Naast dit mooie recept heeft ze ook een mooie rode Sinterklaas Rocky Road als recept op haar website […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.