Eten&drinken Recepten

Supermakkelijk, lekker en gezond: lasagne

lasagne recept aan tafel

Lasagne is een van de recepten die wij regelmatig thuis maken, maar wel altijd mijn eigen recept zonder pakjes of zakjes maar mét smaak. Bekijk het lekkere recept, want lasagne maken is lekker makkelijk. 

Nodig voor lasagne voor 3 á 4 personen

  • 500 gram tomatenpassata
  • 1 courgette
  • 500 gram (vegetarisch) gehakt
  • champignons, paprika of andere groente
  • (volkoren) lasagnebladen
  • mozzarella
  • basilicum, oregano, zout en peper

Zelf lasagne maken

Snijd de courgette voor ¾ in schijfjes en bak deze in een pan. Kruid het gehakt met zout en peper, basilicum en oregano. Bak in een hapjespan het gehakt met de andere groenten, zoals de rest van de courgette en bijvoorbeeld kleingesneden champignons of paprika. Laat alles even sudderen en voeg de tomatenpassata toe aan het gehakt en de groente. Snijd de mozzarella in schijfjes.

Vet een ovenschaal in en vul met een dun laagje saus, een lasagneblad, een laag courgette, mozzarella en begin dan weer van vooraf aan totdat de ovenschaal tot een halve centimeter onder de rand gevuld is. De kaas verkleurt snel, dus je kunt het beste eindigen met een laagje saus.

Laat de lasagne ongeveer 30 minuten in de oven staan op 200 graden.

recept lasagne mamalifestyle

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.