Eten&drinken Pasen Recepten

Lekker voor de paasbrunch: brioche met Nutella vulling

Brioche met nutella vulling - paasbrunch

Bij de Paasbrunch hoort natuurlijk ook iets lekker zoets! Mijn dochter is helemaal gek op brioche en vroeg mij om deze weer eens te maken. Daarom voor Pasen een brioche met nutella vulling! Het is een makkelijk recept maar vraagt wel wat tijd. Je kunt het deeg mooi in de avond maken wanneer de kinderen te bed liggen zodat het de hele nacht kan rijzen. De volgende dag kun je gelijk aan de slag zodat we meer tijd over hebben om paaseieren te zoeken!

Nodig voor brioche met nutella vulling

  • 275 gram bloem
  • 10 gram gedroogde gist
  • 25 gram suiker
  • Nutella
  • snufje zout
  • 4 eieren
  • 125 gram boter op kamertemperatuur

Recept brioche met nutella vulling

Doe in een grote kom de bloem, gedroogde gist, suiker en drie eieren. Meng dit met de mixer goed door elkaar, ongeveer vijf minuten. Voeg daarna de boter en een snufje zout toe. Wanneer zout en gist samen worden toegevoegd zal de gist niet meer werken omdat het zout de gistcellen vernietigd.

Kneed het deeg goed door totdat de boter helemaal is opgenomen. Het kneden is erg belangrijk, zorg dat je hier goed aandacht aan besteed. Doe de deegbal in een schone kom en dek deze af met plastic folie. Zet de kom voor een hele nacht in de koelkast zodat het deeg goed kan rijzen.

Maak acht bolletjes van het deeg. Laat je kinderen hier vooral bij meehelpen. Laat ze elk bolletje goed plat slaan als een kleine pannenkoek en doe er een theelepel Nutella in. Vouw de uiteindes naar elkaar toe en rol er dan weer een mooi bolletje van. Leg alle bolletjes in een cakeblik en laat het nog ongeveer 30/40 minuten rijzen met wat plastic folie erover heen. Zet ondertussen de oven aan om voor te verwarmen. Bestrijk de bolletjes met een eidooier en bak het op 180 graden voor ongeveer 25 minuten. Laat de brioche een klein beetje afkoelen zodat je deze goed uit het blik kunt halen en dan heerlijk genieten!

Hou je niet zo van Nutella laat deze dan achterwege of gebruik wat kaneel door het briochemengsel. Heb je zelf nog leuke ideeën om aan de brioche toe te voegen dan hoor ik deze graag! Deze week was ik ook in de keuken ook aan de slag voor een glutenvrije brioche. Mijn neefje en nichtje hebben coeliakie en omdat ze natuurlijk ook lekker willen genieten tijdens de paasbrunch leek het mij leuk om deze ook te maken. De eerste poging is helaas mislukt. Vaak merk je bij het bakken van glutenvrij brood dat het eindresultaat erg droog kan zijn. Dit was ook bij mij het geval maar met veel tips ga ik vol goede moed opnieuw aan de slag en het resultaat volgt  hier natuurlijk op Mamalifestyle.nl.

Brioche met nutella vulling - paasbrunch

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.