Eten&drinken

Sinterklaas Monkey Platter voor hulppietjes

sinterklaas monkey platter

Een Monkey Platter is een bord met daarop allerlei verschillende dingen om te eten, het is een bord voor kinderen waarvan zij zelf kunnen kiezen wat zij eten. Ik maak regelmatig een monkey platter en besloot deze keer om een samen te stellen in Sinterklaasthema. 

Verrassingsbordje

Met een Monkey Platter kun je jouw kind verschillende dingen aanbieden om te eten. De ervaring hier is dat eigenlijk alles wel opgegeten wordt, juist omdat het zo’n verrassing is wat er op zo’n bordje ligt – Javian noemt het ook een verrassingsbordje.

Zo’n Monkey Platter geef ik meestal aan het einde van de middag aan Javian. Zo wordt hij niet zo ongeduldig voor het avondeten en weet ik dat hij al een deel van zijn groente of fruit heeft gegeten. De ervaring is dat hij dan meer groenten en fruit binnenkrijgt, dan wanneer we geen Monkey Platter doen.

Sinterklaas Monkey Platter

Ik maak altijd Monkey Platters met daarop een deel wat Javian lekker vindt en een deel wat ik graag wil dat hij eet: iets gezonds en iets zoets dus haha. Gelukkig zijn er genoeg gezonde dingen die Javian lekker vindt en waarvan ik weet dat hij ze ook echt wel eet.

Op deze Monkey Platter heb ik de volgende dingen gedaan:

  • Sinterklaas schuimpjes
  • tomaatjes
  • kruidnootjes
  • mandarijntjes
  • minirijstwafels met appel-kaneelsmaak

Pas later bedacht ik mij dat worteltjes in plaats van de tomaatjes nog meer passend bij Sinterklaas was geweest, omdat velen vaak wortels voor het paard in huis hebben. Maar toen ik deze Monkey Platter maakte, had ik net geen wortels in huis haha.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.