Eten&drinken Pasen Recepten

Recepten voor paasbrunch met kinderen: een groot feest

paasbrunch-met-kinderen-recepten

Het is weer bijna Pasen! De tijd van gezellig samenzijn, brunchen en paaseieren zoeken. Als moeder merk ik dat het voor de kinderen vooral niet te ingewikkeld hoeft te zijn. Zo mogen de gekookte eieren voor mijn zoon Gijs zeker niet ontbreken en wil mijn dochter Juultje het liefst meehelpen in de keuken. Vandaag een aantal makkelijke gerechten speciaal voor de kids die ook nog eens super snel klaar zijn! En dat klinkt voor elke mama toch als muziek in de oren. Smakelijk alvast en een fijne Pasen!

Bekijk alle paasrecepten →

Met Pasen doe je lekker rustig aan. Paaseieren zoeken bij opa en oma en wat is er leuker om met het hele gezin te genieten van een uitgebreide paasbrunch. Naast de standaard broodjes, gekookte eieren hieronder wat andere gerechten waar de kinderen gegarandeerd van zullen smullen!

egg-in-a-hole-paasbrunch-met-kinderen

Egg in a hole

Pak een bruine of witte boterham en een uitsteekvormpje. Laat de kinderen vooral meehelpen met het uitsteken van de boterhammen. Schenk wat olijfolie in een koekenpan en leg daarin de boterham. Breek het ei in het gat van de boterham en laat het ei goed gaar worden. Strooi er wat peper en zout op en klaar is je egg in a hole!

eimuffin-paasbrunch-met-kinderen

Ei muffin

Dit gerecht is zo makkelijk om te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Gebruik voor 6 muffins 5 grote eieren. Klop deze met wat peper en zout goed door en voeg bijvoorbeeld stukjes geitenkaas, gedroogde tomaat en fijn gesneden basilicumblaadjes toe. Je kunt zelf kiezen wat je erbij doet. Denk ook aan een muffin met kaas en hamreepjes. Vaak een hit bij de kinderen! Of fijngesneden prei en gerookte zalm. Duik de keuken in en laat de kinderen zelf mee bedenken wat ze in hun muffin willen. Wanneer je de vulling aan het eimengsel hebt toegevoegd giet je het in de muffinvorm en zet ze in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 15 minuten.

paasbrunch-met-kinderen-limonade

Homemade fruitlimonade

Water met een fruitsmaakje! Een gezonde variant op de gewoonlijke ranja boordevol met suikers. Voor dit heerlijke fruitwater heb ik 1 citroen gebruikt, wat aardbeien en een halve galia meloen. Snijd het fruit in stukjes en pers de helft van de citroen uit in een kan. Voeg water en eventueel ijsblokjes toe en klaar is je fruitlimonade!

Ook lekker: Water met stukjes komkommer, limoen, citroen en blaadjes munt!

paasbrunch-met-kinderen-toetje-yoghurt

Yoghurt met vers fruit

Hoe makkelijk kan het zijn, kies je favoriete fruit snijd dit in stukjes en doe dit in kleine glaasjes. Een flinke schep  kwark erop en daarboven op weer wat fruit. Ik heb onderop stukjes appel gedaan gemengd met een klein beetje kaneel. Een schep magere kwark erop en daarboven stukjes aardbeien en omdat het pasen is strooien we er ook nog wat discodip op!

 

Fijne Pasen en eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    Vlijtig Liesje
    maart 25, 2016

    Egg in a hole vind ik leuk. Alleen al vanwege de naam.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.