Eten&drinken Recepten Sinterklaas

Sinterklaas appelflappen verpakt als cadeautjes

Sinterklaas cadeau appelflappen

Dit zijn niet zomaar appelflappen, maar appelflappen verpakt als cadeautjes én met een speciaal ingrediënt dat heel goed past bij de Sinterklaasperiode. Echt iets lekkers voor bij de koffie, maar ook heerlijk als toetje met een bolletje ijs. 

Nodig voor 6 appelflap cadeautjes

  • 7 vellen bladerdeeg
  • 1 grote appel
  • speculaaskruiden
  • citroensap
  • suiker
  • muffin bakvorm

Recept appelflap cadeautjes

Laat de bladerdeegvellen ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de appel in kleine stukjes en meng met wat citroensap, speculaaskruiden en eventueel suiker naar smaak. Leg een vel bladerdeeg neer en leg hier een eetlepel van het appelmengsel op. Vouw het op tot een pakketje. Snijd van het extra vel bladerdeeg slierten en wikkel een sliert bladerdeeg om het pakketje als lint om een cadeau. Strooi voorzichtig nog wat suiker over de bovenkant van de bladerdeeg cadeautjes. Doe de cadeautjes in de muffin bakvorm en zet in de oven voor 15 minuten. De appelflap cadeautjes zijn klaar als de bladerdeeg goudbruin is verkleurd.

Serveer de appelflappen warm, dan zijn ze het lekkerst. Ook erg lekker met een bolletje kaneelijs.

Bekijk nog meer Sinterklaasrecepten →

Pinterest - appelflap cadeautjes (1)

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.