Eten&drinken Recepten

Witlof uit de oven met druiven en balsamico

Sinds ik tijdens een open dag bij een boerderij zag hoe witlof groeit, ben ik de groente nog meer gaan waarderen en maak ik er graag salades mee. Maar warm is witlof ook heel lekker. Iedereen kent wel de standaard ‘witlof met ham en kaas uit de oven’. Maar ik wilde wel eens iets anders: witlof uit de oven met druiven en balsamicostroop.

Deze witlof uit de oven is heerlijk als bijgerecht, maar kan ook prima als lunch gegeten worden.

Bekijk nog meer recepten met witlof →

Ingrediënten voor de witlof met druiven en balsamicostroop

Recept witlof uit de oven met druiven

Verwarm de oven voor op 200 graden op hetelucht stand. Halveer de witlof stronken en snijd vanaf onderaan een driehoek in, zodat het bittere gedeelte eruit is. Herhaal dit voor alle witlof stronken. Doe ze vervolgens in een ovenschaal. Besprenkel met een beetje olijfolie. Verdeel de druiven over de witlof en besprenkel nu met de balsamicostroop.

Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20 minuten. De druiven zullen dan gaan ‘knappen’. Serveer de balsamico warm. Lekker met parmezaanse kaasvlokken.

Let op: balsamicostroop of balsamicosiroop is niet hetzelfde als balsamico azijn. Balsamicostroop of cremaceto is een iets dikker en meer een saus dan een azijn of een olie. Het is een ideale smaakmaker voor Italiaanse gerechten of voor een Italiaans tintje. 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.