Mama Marike

Mamalifestyle van Marike: maart 2016

Mamalifestyle maart 2016 maandoverzicht-Marike-Bijlsma

Een drukke maand, dat was maart 2016. Met cursussen, vergaderingen naast al het gewone werk en natuurlijk Javian’s verjaardag en onze housewarming. Ik laat je zien hoe de afgelopen maand verliep in het mamalifestyle maandoverzicht van maart 2016. 

Mamalifestyle maart 2016 1 slinger

Weg met Valentijn…

Ik vind het altijd zo gezellig als er slingers in huis hangen, dat ik ze vaak ‘vergeet’ op te ruimen. Maar als de maand maart begint, wordt het wel tijd dat die Valentijnsslinger van Ikea weer naar zolder verhuisd. Nog even een foto…

Mamalifestyle maart 2016 2 spelen

Zelf spelen

Het is echt te merken dat Javian ouder wordt, want steeds vaker weet hij zichzelf te vermaken. Op een vloerkleed met een autobaan speelde hij met blokken en auto’s. Hij bouwde zowaar een heel bos en reed minutenlang met de auto rond. Heerlijk als hij zichzelf weet te vermaken, zo kan ik rustig even koffie drinken of werken.

Mamalifestyle maart 2016 3 avondeten

Rijsttafel

We eten eigenlijk zelden rijst, omdat ik het niet lekker vind, wellicht overgehouden aan mijn vrijwilligerswerkreis in de Filippijnen waar ik het drie keer per dag at… Maar deze combi van rijst met quinoa en andere zaden vind ik wel erg lekker, vooral in combinatie met rucola, avocado en runderworstjes.

Mamalifestyle maart 2016 schommel

Lekker schommelen

In onze nieuwe woonwijk zit vlak om de hoek een hele fijne schommel, ideaal voor Javian die ook graag vliegtuigen spot. We lopen er regelmatig even langs na het boodschappen doen.

Het hoedje kochten we trouwens afgelopen zomer al, toen wilde Javian hem amper dragen. Maar de laatste paar weken wees hij regelmatig naar het hoedje op de kapstok en wilde hij hem per se dragen als we naar buiten gingen in weer én wind… Gelukkig komen er nu eindelijk mooie dagen aan, dan ben ik er iets geruster op dat ik niet achter een wegvliegend hoedje hoef aan te rennen op straat.

Mamalifestyle maart 2016 5 spelen

Samen spelen

Javian had een heuse playdate met Yfke, de dochter van Marlies. Hoewel samen spelen op deze leeftijd natuurlijk best lastig kan zijn, hebben ze zowaar enkele minuten samen een toren van Duplo gebouwd. Enorm lief om te zien!

Mamalifestyle maart 2016 vieze vaat

Vrolijke vaat

Hoewel ik enorm van een opgeruimd huis houd en daar graag foto’s van deel, hebben wij natuurlijk ook gewoon vieze vaat. Wel kleurrijk, dat dan weer wel. In de afgelopen jaren verzamelden wij een hele hoop vrolijk servies en keukengerei en dat maakt al die vieze vaat toch minder een doorn in het oog.

Mamalifestyle maart 2016 tapas mol

WIDM finale

Het leek mij leuk om de finale van WIDM samen te kijken met wat vrienden en dus deed ik een oproepje op mijn persoonlijke Facebookpagina. Uiteindelijk hebben we heerlijk tapas zitten eten en keken we vervolgens hoe – verrassend – Klaas ontmaskerd werd als mol.

Mamalifestyle maart 2016 8 schroevendraaier

Schroevendraaier?

Dankzij de verhuizing waren we natuurlijk regelmatig met een schroevendraaier in de weer en dat is niet onopgemerkt gebleven. Javian wil regelmatig ook even ‘schroevendraaien’… Soms mag hij onder toezicht van ons even schroeven en op de momenten dat dat niet mag, bouwt hij er gewoon een van Duplo. Zeer inventief!

Mamalifestyle maart 2016 7 dragen roltrap

Lang leve de Tula

Winkelen met een peuter? Onmogelijk zonder Tula! Gelukkig vindt Javian het reuze gezellig in de Tula en scheelt het enorm dat we niet hoeven te wachten op liften. Ik word alleen wel soms wat raar aangekeken als ik aan het praten ben tegen Javian, volgens mij denken velen eerst dat ik tegen mijzelf praat…

Mamalifestyle maart 2016 10 werkplek

Werken maar

Een fijne klus voor in het weekend: de studeerkamer opruimen. Lange tijd verzamelden we hier alleen verhuisdozen waarvan de inhoud nog uitgezocht moest worden, maar het werd wel tijd om er een echte werkplek van te maken.

Inmiddels is het bureau gelukkig leeg, dit was een foto die ik maakte toen ik ’s avonds even klaar was met spullen uitzoeken.

Mamalifestyle maart 2016 11 cursus lunch

Lekker lunchen

Deze heerlijke lunch kreeg ik voorgeschoteld toen ik een cursus van Carolien Vader volgde over contentstrategie. De cursus was enorm interessant, zeker een aanrader voor iedereen die ook bezig is met content of mediakanalen beheert. In het najaar komt er weer een cursus, volg Bladendokter op Facebook om op de hoogte te blijven.

Mamalifestyle maart 2016 12 feest filmpje

Feestelijke video

In februari werd mijn oma 80 jaar, helaas moesten we het feest toen uitstellen omdat een familielid overleed. Nu de rust weer wat was teruggekeerd, gingen we in maart alsnog mijn oma’s verjaardag vieren. Samen met mijn ouders, zussen en aanhang namen we een video op voor mijn oma. Het werd een dolle boel en mijn oma was enorm verrast.

Mamalifestyle maart 2016 13 cake

Kleurrijk bakken

Meestal bakt mijn oudste zus allerlei taarten en cupcakes, maar ook mijn jongste zusje is besmet door het bakvirus. We kregen kleine muffins in verschillende kleuren, superleuk!

Mamalifestyle maart 2016 14 vaas

Lente op komst

Vorige maand kreeg ik van vriendin Hester deze prachtige vaas van Sissy-Boy. Eerst stond hij nog leeg in de kast, maar met alle paastakken in de winkels kwam ik op het idee om die in de vaas te doen. Met steeds meer groene blaadjes is de lente echt op komst.

Mamalifestyle maart 2016 feest oma

Hoera voor oma!

Voor de verjaardag van mijn oma gingen we uit eten met de hele familie op de plek waar we ook het 50-jarig huwelijksfeest van mijn opa en oma vierden enkele jaren geleden. Het was enorm gezellig en we hebben erg lekker gegeten.

Mijn oudste zus maakte deze ’taart’ van piepschuim voor mijn oma, dus deze kan ze gewoon bewaren. Erg fijn voor mijn oma om iets tastbaars te hebben.

Mamalifestyle maart 2016 15-tipi

In de tipi

Na het feest van mijn oma bleven we slapen bij mijn ouders en de dag erna hebben we heerlijk in de tuin gespeeld. Deze tipi heeft mijn oma vroeger voor ons gemaakt en nu speelde Javian er heerlijk mee.

Javian’s verjaardag vieren we met thema ’tipi’, dus zo kon Javian alvast wennen aan de tent en konden wij deze alvast meenemen voor het feest later in maart.

Mamalifestyle maart 2016 16 lunch vergadering

Aan het werk

Na het feest moest er ook weer gewerkt worden, eerst een vergadering voor The Big Story en Bladendokter en daarna een heerlijke lunch.

Mamalifestyle maart 2016 17 koffie spook

Als een spook

Weer een cursusdag van Carolien Vader en Jonas Nouwen van Bladendokter, dit keer over de online marketing van content. Eigenlijk deel twee van de vorige cursus, maar beide cursussen zijn ook afzonderlijk te volgen. Houd Bladendokter in de gaten als je geinteresseerd bent!

Deze spookachtige ”latte art” kreeg ik trouwens van collega-freelancer Hedwig Wiebes.

Mamalifestyle maart 2016 19 thrill grill

Burgerdag

Na een lange dag cursus had ik geen zin om te koken en dus gingen we naar Thrill & Grill in Haarlem: prima burgers, lekkere frietjes, heerlijke milkshakes, alleen verschrikkelijk licht om fatsoenlijke foto’s te kunnen maken… Gelukkig worden de dagen eindelijk wat langer, dus hopelijk wat vaker daglicht voor ook mooie foto’s ’s avonds.

Mamalifestyle maart 2016 20 dromenvanger

Zelfgemaakte dromenvanger

Voor Javian’s verjaardag wilde ik graag een aantal dingen zelf maken als decoratie. Vroeger had ik altijd een mini-dromenvanger op mijn kamer hangen, waarmee Javian heel af en toe nog wel eens speelt. En dus kwam ik op het idee om zelf een dromenvanger te maken. Ik bestelde houten ringen en wat houten kralen en met wat touw, restjes papier en masking tape had ik zomaar een dromenvanger gemaakt. Ik heb nog meer houten ringen, dus misschien dat ik er nog meer ga maken.

Mamalifestyle maart 2016 22 yoghurt

‘Yoghurt, mama?’

Bijna elke ochtend ontbijt ik met yoghurt en kennelijk is Javian dat opgevallen, want steeds vaker vraagt hij ook om een bakje. Nu wilde hij graag lunchen met een bakje yoghurt en wat fruit en hoewel ik best een grote bak had gemaakt, ging die helemaal leeg.

Overigens zie je hier op de achtergrond onze tuin en ik ben echt nog iedere dag zo blij daarmee.

Mamalifestyle maart 2016 23 tapas bagels

Late lunch

Als ouders zorgen we ervoor dat Javian regelmatig eet, maar zelf goed eten schiet er nog wel eens bij in. En dus namen we als een soort van late lunch deze tapas bij Bagels & Beans, terwijl Javian een late middagdut in de wagen deed. Precies op het moment dat ik het laatste stuk brood in mijn mond stopte, werd hij wakker. Goed getimed!

Mamalifestyle maart 2016 24 schiphol

Vliegtuigenspotter

We wonen praktisch om de hoek bij Schiphol en met een kleine vliegtuigenliefhebber in huis komen we er dan ook regelmatig. Helaas waren we deze keer even vergeten dat er nog winteropeningstijden geldden voor het panoramaterras… Dus dan maar een groene smoothie om het goed te maken met onze kleine vliegtuigenspotter.

Mamalifestyle maart 2016 25 javian trap

Ook geverfd

Traplopen is een stuk leuker op een trap die geverfd is en voorzien van halve manen, aldus Javian. Het duurt overigens wel een stuk langer voor je beneden bent, want er moet bij elke traptrede wel even gemeld worden dat ook die is geverfd.

Het shirt is van tinycottons, de broek van de Zara.

Mamalifestyle maart 2016 26 lunch

Klein geluk op zondag

Een perfecte omelet eten die mijn vriend bakte nadat ik totaal niet kon bedenken waar ik zin in had met uitzicht op ons mooie vloerkleed en Javian die heerlijk met de Duplo speelt.

Het ovalen bord is van Rice.

Mamalifestyle maart 2016 27 tuinstoel

Toffe tuinstoel

Via Instagram zag ik deze kindertuinstoel van de Jysk voorbij komen (ik weet helaas niet meer bij wie) en dus gingen we het weekend even naar de woonboulevard om te kijken of het ook iets voor Javian was. Hij was wat slaperig toen we de winkel binnenliepen, maar toen hij de stoel had gespot wilde hij hem direct uittesten. Die stoel namen we dus mee, met kind welteverstaan.

Mamalifestyle maart 2016 28 hoofdtooi

Opperhoofd

De week voor Javian’s verjaardag druppelden er allemaal pakketjes binnen, zoals deze verentooi van ‘Op je kamertje‘. Ik zocht zelf de kleuren uit, passend bij zijn verjaardagsoutfit, zo tof! Helaas wilde Javian hem niet dragen… Dus liep ik een paar dagen als opperhoofd door het huis.

Mamalifestyle maart 2016 29 meneer paprika

Bijna-peuter

De dag voor Javian’s verjaardag hadden we een gezellige date bij Meneer Paprika in Haarlem, een van onze favoriete hotspots waar Javian lekker kan spelen en ik semi-rustig koffie kan drinken. En lieve vriendin Claire maakte daar deze toffe foto van ons. Hier zie je wel duidelijk dat Javian echt een peuter aan het worden is…

Mamalifestyle maart 2016 30 iek en jet

Nog meer post

Nog zo’n leuk pakketje voor Javian’s verjaardag: een feestoutfit! Precies op tijd kwam er een sjaal en broek binnen van Iek en Jet. Mooie stof passend bij het thema en perfecte kwaliteit!

Met al die pakketjes leek het de dagen voor Javian’s verjaardag wel meer feest dan op zijn echte verjaardag.

Mamalifestyle maart 2016 33 ballonnen

Elke dag ballonnen

Feest! En toen was het Javian’s echte verjaardag! ’s Avonds laat hadden Frank en ik nog ballonnen op zitten blazen die we in de deuropening bij de trap hadden gehangen, de opblaasbare cactus had Frank gekocht voor het verjaardagsfeest.

Toen Javian beneden kwam, mepte hij een paar keer tegen de ballonnen en liep toen de woonkamer in. Alsof er elke dag ballonnen daar hangen…

Mamalifestyle maart 2016 32 ontbijt

Feestontbijt

We vroegen Javian wat hij wilde ontbijten op zijn verjaardag: ‘papa, mama, koffie, papa mama yoghurt, Javian yoghurt, mama bietensap’. Duidelijk. De laatste paar weken ontbijten we vaak in het weekend zo en kennelijk bevalt dat prima voor Javian.

Mamalifestyle maart 2016 31 javian jarig

Koffietijd

Tijd voor cadeautjes! Javian kreeg van ons een speelkeuken die we zelf hadden gemaakt, maar deze moest nog een beetje gepimpt met keukenspullen. Aangezien Javian elke ochtend aan ons vraagt of we nog een kopje koffie willen, leek een koffiezetapparaat wel een goed cadeau mét wat extra bekers.

Het cadeau was een enorm succes, want Javian voorziet ons nu de hele dag van koffie.

Javian’s pyjama is van Bobo Choses.

Mamalifestyle maart 2016 34 bouwmarkt

Nou en of!

De ochtend van Javian’s verjaardag deden we lekker rustig aan thuis en ’s middags gingen we op pad voor een nieuwe zwembroek en nog wat kleine boodschappen voor het verjaardagsfeest en voor de speelkeuken die nog niet klaar was. En dus liepen we op Javian’s verjaardag in de bouwmarkt… Gelukkig vond onze kleine Bob de Bouwer het machtig mooi en riep hij de hele tijd ‘Nou en of’.

Tula via Urban Babies.

Mamalifestyle maart 2016 35 paastakken

Decoratie

De dag voor het verjaardagsfeest stond vooral in het teken van laatste klussen in huis, opruimen en natuurlijk het huis versieren. De paastakken stonden al even, maar deze veren van de Xenos pasten er qua thema prachtig bij.

Mamalifestyle maart 2016 36 taart

Tipi taart!

Tijd voor het grote feest en dus tijd voor taart! Mijn zus maakte deze prachtige taart en cupcakes met cactussen en dromenvangers. Zo ongelofelijk mooi en zo lekker! En qua kleuren paste het perfect bij ons huis en alle feestdecoratie, supertrots op mijn grote zus dus, want mijn aanwijzingen waren niet heel duidelijk…

Mamalifestyle maart 2016 38 speelkeuken

Speelkeuken

Op de ochtend van het verjaardagsfeest kreeg Javian eindelijk zijn speelkeuken en tijdens zijn verjaardag kreeg hij nog leuke keukenspullen zoals een afwasset, pannen, ijsjes, pakken drinken en een set om te bakken. Superleuk en Javian speelt er ontzettend leuk mee.

Mamalifestyle maart 2016 37 javian

Knuffelen maar

Toen het feest was afgelopen waren we allemaal erg moe, maar vooral erg blij: wat een geslaagd feest was het! De hele dag was ik erg druk, dus extra fijn om na het feest lekker samen te knuffelen met mijn kleine boef.

Mamalifestyle maart 2016 39 gourmetten

‘Relaxt’ gourmetten

We waren in alle verjaardagsfeeststress een beetje vergeten boodschappen te doen voor eerste paasdag en daar kwamen we achter toen we net avondeten wilde maken en alle winkels alweer gesloten waren. Voor Javian maakte we wat pasta met wat restjes groenten en daarna gingen we snel wat boodschappen doen op Schiphol, waar de supermarkt gelukkig wel lang open is.

Toen Javian eindelijk op bed lag, gingen wij nog even relaxt gourmetten.

Mamalifestyle maart 2016 40 paasontbijt

Lekker lang tafelen?

Uitgebreid tafelen met peuter? Zorg voor vrolijk servies, speelgoed zoals houten blokken en vrolijker prikkers. Althans, zo vermaakte Javian zich wel even, hoewel we ook nog een velletje stickers tevoorschijn haalde waarmee hij het tafelkleed mocht beplakken. Oh en vergeet veel en lekker eten niet, natuurlijk!

Tafelkleed is van Albert Heijn, borden zijn onder andere van Sissy-Boy, houten blokken en prikkers van Hema, servetten van Hema en Xenos.

Mamalifestyle maart 2016 42 buiten

Water geven

Het was nog best fris met Pasen, maar het zonnetje scheen en dus gingen we lekker naar buiten om de plantjes water te geven. Uiteraard moest Javian ook helpen met de gieter die hij voor zijn verjaardag kreeg en die toevalligerwijs perfect paste bij zijn mooie broek en sjaal van Iek en Jet.

Mamalifestyle maart 2016 44 gourmetten

Aan tafel

Mijn jongste zusje kon helaas niet bij het verjaardagsfeest van Javian zijn, maar met Pasen kwam ze gezellig langs met haar vriend om te eten. En dus haalden we het gourmetstel weer tevoorschijn!

De vrolijke ovalen borden zijn van Rice, het tafelkleed is van de Albert Heijn, de onderzetters zijn van Flying Tiger.

Mamalifestyle maart 2016 45 tuin

Buiten spelen

Laten we hopen dat de laatste mooie dagen van maart een voorbode zijn op wat nog komen gaat, want Javian heeft heerlijk kunnen spelen met de glijbaan en de grasmaaier die hij gekregen heeft voor zijn verjaardag.

En dan kan ik mooi aan de slag met onze tuin terwijl Javian speelt.

 

De maand april is nog redelijk rustig en stiekem hoop ik dat dat ook een beetje zo blijft, want er ligt een hoop achterstallig werk op mij te wachten.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.