Eten&drinken Recepten

Creatief met rabarber: compote en cocktail

Rabarber - Rabarbercompote recept - suikervrij

Het rabarberseizoen is weer aangebroken en wat kan ik hier toch van genieten. Ik houd persoonlijk van die zure smaak, maar mijn man vindt het heerlijk met lekker veel suiker. Daarom deze keer een suikervrije compote en een variant met suiker.

Wat heb je nodig (met suiker)

 • 1 kilo rabarber
 • 100 ml water
 • 125/150 gram suiker

Wat heb je nodig (suikervrij)

 • 1 kilo rabarber
 • 1 el honing
 • 100 ml water
 • 1 kaneelstokje
 • ook lekker met een vanillestokje

Stappenplan

Snijd de onderkant en bovenkant van de rabarber, deze stukken mag je weg doen. Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 3 cm en doe deze in de pan met water en breng rustig aan de kook. Voeg de overige ingrediënten toe en laat het mengsel ongeveer 35/40 minuten zachtjes koken. Ik hou van een wat dikkere compote en heb het mengsel naderhand door de zeef gedaan. Heerlijk als ontbijtje samen met wat Griekse yoghurt en havervlokken.

rabarbercompote yoghurt

Rabarber cocktail

Het sap wat tijdens het zeven eruit komt moet je zeker niet weg gooien! Ik heb het in ijsklontzakjes gedaan en deze toegevoegd aan mijn bruiswater. Heerlijk samen met een paar schijfjes limoen. Vooral nu ik zwanger ben een ideale alcoholvrije zomercocktail.

Rabarbercocktail - rabarber recept

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Wimke
  juni 6, 2016

  Zo leuk dat rabarber “in het zonnetje wordt gezet” met dit receptje?

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.