Eten&drinken Recepten

Pita met vegetarische shoarma en knoflooksaus

pita vegetarische shoarma knoflooksaus tomaat

Wij eten thuis steeds vaker vegetarisch, niet alleen omdat wij graag ons steentje bijdragen aan een betere wereld, maar ook omdat het veel lekkerder is. En haast ongemerkt eten de kinderen dan ook vaak meer groenten, zoals met deze pita met vegetarische shoarma en knoflooksaus. 

Tip voor extra groenten eten bij shoarma

Mijn makkelijke truc om de kinderen én mijzelf meer groenten te laten eten bij shoarma is door een bakje vegetarische kip stukjes te mixen met gesneden groenten. De meest makkelijke optie is champignons, omdat deze goed verkleuren door bakken en de shoarmakruiden en daardoor minder opvallen. Zo heeft een kind bij ons champignons leren eten, omdat die door kreeg dat het erom gaat hoe het klaargemaakt wordt. Naast champignons is ook courgette of paprika heel geschikt qua smaak, alleen deze vallen vaak wel sneller op bij kinderen.

Nodig voor de vegetarische pita shoarma

  • pitabroodjes – wij vinden de grote pitabroodjes van Lidl erg lekker
  • vegetarische kip
  • shoarmakruiden
  • champignons
  • kaasplakken
  • ijsbergsla
  • snoeptomaatjes
  • rode ui
  • knoflooksaus

Recept pita met vegetarische shoarma

Beleg de pitabroodjes desgewenst met kaas en maak deze klaar in de oven volgens de verpakking. Snijd de champignons, ongeveer 2 per persoon in stukjes ter grootte van de vegetarische kip en bak deze in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg de vegetarische kipstukjes toe als de champignons verkleuren. Doe nu een eetlepel shoarmakruiden in de pan en zorg dat alle kruiden goed gemengd worden met de kip en champignons. Voeg naar smaak meer shoarmakruiden toe. Snijd een halve rode ui en de snoeptomaatjes in schijfjes.

Serveer de pitabroodjes met de vegetarische kipshoarma, ijsbergsla, tomaatjes, rode ui en de knoflooksaus. Iedereen kan naar eigen smaak een pitabroodje maken.

Bekijk meer recepten voor avondeten →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.