Tuin Wonen

Een bezoekje aan onze tuin + handige tips voor kinderen

mamalifestyle tuin buiten huisje

Een tuin stond hoog op ons verlanglijstje toen we vorig jaar aan onze huizenjacht begonnen. Het was dan ook een droom die uitkwam na onze verhuizing. Dit seizoen kunnen we voor het eerst genieten van de tuin, ik neem je mee en laat zien hoe wij omgaan met de ‘speelse’ aankleding. 

Onze tuin, de speeltuin

Zodra we de sleutel van ons nieuwe huis in handen kregen, werd al regelmatig buiten gespeeld. Dankzij de schutting en tuindeur met stevig slot kon Javian gerust buiten spelen terwijl wij binnen aan het klussen waren. Toen vermaakte hij zich nog met voetbal op het grasveldje, meer was er simpelweg nog niet. Gelukkig is daar inmiddels wel verandering in gekomen. Grappend zeg ik wel eens tegen Frank dat we binnenkort wel een speeltuin kunnen openen in onze tuin, gezien de hoeveelheid buitenspeelgoed die zijn weg naar onze tuin wist te vinden.

Felgekleurd speelgoed

Bij de komst van de gifgroene glijbaan en de felgele kinderkruiwagen moest ik wel even slikken, want het strookte niet helemaal met het beeld wat ik voor ogen had voor onze tuin. Maar helaas bestaan er nog niet mooie kinderglijbanen en zijn houten kinderkruiwagens best prijzig en feit blijft dat Javian zielsgelukkig is met al het buitenspeelgoed.

En in onze schuur hebben we diverse kasten staan en haken opgehangen zodat alles ook snel opgeruimd is als Javian is uitgespeeld.

tuin houten huisje spelenbuiten tuin houten huisje

Een eigen huisje

Gelukkig hebben we naast al het felgekleurde speelgoedgeweld natuurlijk ook het prachtige houten huisje. Nadat we deze met white wash hebben gebeitst hebben we hem nog gepimpt met gordijntjes, een vlag, plantenbakjes en een naamplaatje.

Handige regels

Om het geheel wel een beetje in toom te houden en niet echt een speeltuin te openen, bedacht ik een paar handige regels om op terug te vallen bij nieuwe aankopen. Je kunt de regels lezen in mijn blog voor vtwonen.nl.

Mamalifestyle maart 2016 45 tuinmamalifestyle tuin buiten tafel speelgoed slinger

Genieten

Hoewel er nog heel wat klussen in de tuin wachten, zijn we vooral van de tuin aan het genieten. We hebben al een paar keer lekker buiten kunnen eten, moestuinieren gaat ook heel goed in de moestuinbak en alle potten en Javian vermaakt zich perfect met al zijn speelgoed en planten water geven.

tuin buiten avondmamalifestyle tuin inspiratie buiten zitten

Planten in bloei

Mede dankzij de Luilakmarkt in Haarlem is onze collectie planten flink gegroeid. Inmiddels groeien de volgende planten in onze moestuinbak en vele potten: aubergineplanten, rode bieten, courgetteplanten, komkommer, radijsjes, rode kool, tomatenplanten, paprikaplanten, doperwten, sperziebonen, andijvie en rucola.

Daarnaast hebben we nog een rozenstruik, pluimspirea, cosmea, verbena, vele dahlia’s en een hoop onbekende planten die komen uit een bloemenweidemix voor vlinders en bijen. Nu alles een beetje begint te bloeien levert het een bont tafereel op in de tuin, prachtig in combinatie met de zwart-witte decoratie buiten. Wanneer mijn planning en het weer het toelaat, zal ik op Instagram een foto delen.

buiten tuin terras lounge

Buiten werken

En met dank aan de WIFI repeater van Fritz die ik vond ik een perspakket voor moederdag kan ik ook buiten in de tuin lekker werken. Ideaal omdat ik vooral veel thuiswerk en dat buiten nou eenmaal makkelijker combineert met een loslopend wild zoals onze peuter.

 

Nieuwe tuinplannen

Onze tuin heeft een flinke transformatie doorgemaakt sinds we hier zijn komen wonen, toch hebben we nog een aantal plannen. Zo willen we graag de schutting opknappen. We twijfelen nog of we de schutting willen verven of dat we op zoek gaan naar hippe tuinposters (en dan graag zwart-wit en daarmee bedoel ik geen gekke koeienprint).

Daarnaast zouden we graag onze ‘loungeset’ willen inwisselen voor een grote hoekbank zodat er meer zitplek is en we ook lekkerder kunnen zitten, maar dan moeten we eerst een beetje een betaalbare bank kunnen vinden.

En misschien wel een van de belangrijkste projecten die we volgend jaar willen oppakken: een transformatie van het grasveld, zowel in de voortuin als in de achtertuin. Het zag er echt verschrikkelijk uit toen we hier kwamen wonen en gelukkig hebben we het wel een beetje kunnen opknappen, maar er moet nog veel gebeuren om er echt een goed en gezond gazon van te maken.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.