Eten&drinken Pasen Recepten

Lente borrelplank met hartige hapjes

Lente pasen borrelplank snack brunch lunch

De lente gepresenteerd op een borrelplank! Allemaal lekkere borrelhapjes en snacks, geschikt om bij de lunch of bij de borrel van te genieten met voor iedereen iets lekkers. Zo’n borrelplank is snel gemaakt en ziet er superleuk uit op tafel. Lees mijn tips voor een heerlijke lente borrelplank. 

Bekijk nog meer lekkere recepten voor Pasen →

Vorig jaar, toen wij samen met familie Pasen vierde, maakte ik deze borrelplank voor bij onze Paasbrunch. Vandaar ook het paashazentafelkleed. Maar natuurlijk is deze borrelplank niet alleen geschikt voor Pasen, maar voor elke dag dat je zin hebt om te genieten van lekkere hapjes.

Een borrelplank is ook heel geschikt voor met kinderen, want zij kunnen kiezen uit verschillende hapjes en zo zelf bepalen wat zij eten. Daarnaast nodigt een borrelplank ook uit om andere dingen te proberen.

Nodig voor deze borrelplank

 • rode druiven
 • blauwe bessen
 • grapefruit
 • snoeptomaatjes
 • komkommer
 • oranje paprika
 • rucola
 • radijsjes
 • salami
 • fuet worstje
 • hummus
 • olijven
 • groentechips – ik vond komkommer- en bietenchips bij Jumbo

Lente borrelplank maken

Serveer alle borrelhapjes en snacks op een mooie plank. Ik gebruik daarvoor mijn grote ronde borrelplank van Zilverblauw, maar die is helaas niet meer verkrijgbaar. Online zijn er verschillende soorten borrelplanken te vinden, zoals bij bol.com deze ronde borrelplank.

De rucola blaadjes gebruik ik vooral ter decoratie. Vergeet niet om er prikkertjes bij neer te zetten, zodat het makkelijker is om wat hapjes te pakken. Het is ook een optie om er bordjes bij te zetten met bestek, zodat iedereen die mee eet zelf zijn bordje kan samenstellen.

Lees ook: paasbrunch organiseren →

Pinterest - lente borrelplank

Pinterest - lente borrelplank

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.