Eten&drinken Hotspots Reizen Uitgaan & reizen

Tips voor weekend Kopenhagen: hotspots voor foodies

Kopenhagen hotspots - Marike Bijlsma

Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, barst van de leuke hotspots. Een lijstje met een aantal goede adressen komt dan ook altijd van pas. Nog geen tripje naar deze fantastische stad gepland? Bij deze alvast excuses als je boekt na het lezen van deze lijst. 

Fietsen maar!

De stad leent zich er bij uitstek voor om te ontdekken per fiets, want feitelijk gezien is alles dichtbij en op fietsafstand. Probeer dus absoluut fietsen te huren. Wij verbleven bij STAY en hadden ook via hen fietsen gehuurd, ideaal! Er zijn overal fietspaden en stoplichten specifiek voor fietsers.

Kopenhagen hotspots foodshop 26 buiten Kopenhagen hotspots foodshop 26 bakker Kopenhagen hotspots foodshop 26 Kopenhagen hotspots foodshop 26 koffie

Foodshop no. 26

Als je op Pinterest veel boards met design, branding of hotspots volgt, ben je Foodshop no 26 vast wel eens tegengekomen. Deze shop kenmerkt zich namelijk door een eigenzinnig logo die zeer opvallend rondom de deur is geplaatst, maar ook terugkomt op verpakkingen zoals op de koffiebekers.

Foodshop no. 26 is een soort bakkerij waar je ’s ochtends terecht kunt voor lekkere koffie, shakes, broodjes en gebak. Ideaal om wat lekkere dingen te halen en mee te nemen onderweg, maar ter plekke opeten kan ook. Bekijk de website.

Kopenhagen hotspots cafe alma burger Kopenhagen hotspots Cafe Alma burgers kip Kopenhagen hotspots cafe alma koffie

Cafe Alma

Bij Cafe Alma zit je tussen de locals, standaard word je in het Deens aangesproken. Gelukkig spreken ze ook goed en graag Engels. Doordat Cafe Alma op een rustige hoek zit, een straat achter de boulevard zit je er heerlijk rustig.

Hier kun je terecht voor echt hele goede burgers. Zowel de normale burger als de kipburger zijn erg goed en worden geserveerd met patat in een tof mandje. Kleine tip: bestel de guacamole bij de frietjes. Ongekend lekker! Bekijk de website.

Kopenhagen hotspots big apple juice bar Kopenhagen hotspots big apple juice bar binnen Kopenhagen hotspots Big apple juice bar broodje

Big Apple Juice Bar

Het klinkt als een hotspot in New York, maar dit toffe tentje zit gelukkig echt in Kopenhagen. Je vindt deze bar op de hoek vlakbij de Universiteit, dus je vindt hier veel studenten die een relatief goedkoop broodje of sapje komen scoren. Gemoedelijk, lekker rustig en binnen is veel groen te vinden.

Je kunt hier even zitten met een broodje en een drankje, maar meenemen is ook optie. Met mooi weer kun je ook heerlijk buiten zitten! Bekijk de website.

kopenhagen hotspots italian restaurant kopenhagen hotspots italian voorgerecht Kopenhagen hotspots italian pizza

The Italian

Als je zoekt op een Italiaans restaurant in Kopenhagen kom je al snel bij The Italian terecht, zoektermtechnisch gezien erg logisch. Gelukkig is dat een prima optie met prima Italiaans eten. Met mooi weer zit je heerlijk buiten, net voorbij de drukte van het centrum maar met genoeg rumoer langs de straat om vermaakt te worden.

Het eten bij The Italian is voor Deense begrippen best betaalbaar, het eten is dan ook gewoon lekker. Verwacht dus niet het lekkerste Italiaanse eten dat je ooit hebt geproefd, daarvoor kun je toch beter naar Italië. Maar als je in Kopenhagen wilt genieten van de stad en lekker eten, dan zit je hier goed.

 

Lees ook de review van STAY als je nog op zoek bent naar een toffe verblijfplaats in Kopenhagen. Wij verbleven hier tijdens ons bezoek aan CIFF kids. Via Booking.com kun je gelijk boeken bij STAY.

Met deze tips kun je prima een weekend in Kopenhagen verblijven, maar er zijn natuurlijk nog veel toffe hotspots en tips in Kopenhagen. Bekijk het Pinterestboard dat ik maakte met hotspots, toffe adresjes en andere tips.

De genoemde hotspots zijn zeer geschikt met kinderen vanaf twee jaar, met jongere kinderen kan het wat lastiger worden omdat er niet overal kinderstoelen aanwezig zijn. Reis je met kinderen jonger dan twee jaar en wil je een van deze hotspots bezoeken? Neem dan even contact op met de desbetreffende hotspot om te checken of er een kinderstoel is.

Ben je ook in Kopenhagen geweest en heb je hierover geschreven op jouw website? Deel vooral hier de link zodat we een leuk overzicht krijgen. 

Dit artikel bevat een affiliatelink, lees de disclaimer

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.