Eten&drinken Recepten

Zomerse couscoussalade met yoghurtsaus

Recept couscous met bloemkool gerookte kip

Op het plaatje van de Allerhande zag deze couscoussalade met gerookte kip en bloemkool er veel lekkerder uit, maar gelukkig is de smaak erg goed! Absoluut de moeite waard om te maken, al was het maar omdat ook kinderen hiervan zullen smullen. 

Couscoussalade

Sinds een paar weken knoeit onze zoon veel minder bij het eten van couscous en dus staat het ook weer wat vaker op het menu hier thuis, zo maakten we bijvoorbeeld deze couscoussalade van Allerhande en dat bleek een groot succes.

Nodig voor couscoussalade voor 2 personen + 1 kind

  • een halve rode ui
  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 200 gram couscous
  • 200 gram gerookte kip
  • 100 gram yoghurt griekse stijl
  • 1 bakje munt
  • gedroogde oregano
  • gedroogde tijm
  • olijfolie
  • kerriepoeder

Stappenplan couscoussalade

Snijd de rode ui in halve ringen, halveer de bloemkoolroosjes. Bak de ui met de bloemkool en wat kerriepoeder in een grote hapjespan met wat olijfolie. Snijd de gerookte kip in reepjes en voeg deze toe aan de groenten in de pan. Snijd de munt fijn. Doe de couscous in een grote kom met 275 ml gekookt water, laat staan totdat de couscous zacht geworden is. Als de couscous klaar is, voeg je de groenten toe samen met de munt. Meng de yoghurt met de oregano en tijm en serveer los bij de couscoussalade.

Als er een restje overblijft, kun je hier prima de volgende dag ermee lunchen.

Recept couscous bloemkool kip yoghurt

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.