Eten&drinken

Geheime truc voor de weerstand verbeteren van je kind

Weerstand verbeteren van je kind - geheime truc paprika

Met de winter voor de deur is het hoog tijd om je met de weerstand van je kind bezig te houden. Er is een geheime truc voor weerstand verbeteren die werkt voor zowel jou als voor jouw kind. Maak je kind weerbaar tegen het koude winterweer!

Immuunsysteem

We weten het allemaal: kinderen zijn in de winter veel vatbaarder voor kwaaltjes dan volwassen. Hun lichaam, en dus ook hun immuunsysteem, is nog vol in ontwikkeling en is daardoor minder bestand tegen de invloeden van buitenaf. Als ouder ben je dus voortdurend op zoek naar een manier om jouw kind zo gezond mogelijk te houden.

Een verlaagde weerstand tegengaan is gemakkelijker dan je denkt. Een goede nachtrust en veel naar buiten gaan helpen je op de goede weg, maar ook juiste voeding is onontbeerlijk. Zorg ervoor dat je kind voldoende vitamine C binnenkrijgt, bijvoorbeeld door het eten van paprika.

Vitaminebommetjes

Veel mensen weten niet dat paprika’s echte vitaminebommetjes zijn. Ze bevatten namelijk de meeste vitamine C van alle groente en fruit dat in Nederland gegeten wordt. Daarnaast bevatten paprika’s geen vet en nauwelijks eiwitten of calorieën. Hoog tijd om dus de paprika toe te voegen aan je dagelijkse menu.

Gezonde snack

Paprika’s lenen zich uitstekend als snack. Bijvoorbeeld als tussendoortje of stop een paar reepjes in de lunchtrommel, bijvoorbeeld met een klein bakje hummus. Zalig en succes verzekerd.

mml4Soepie!? Of toch pasta?

Er is niets zo verwarmend in de winter als een grote kom soep. Lekker met tomaten, courgette en paprika. Koken, pureren en dan smult zelfs de grootste groente-kniesoor. Of misschien met knoflook en basilicum? Mmm!

Pasta met rode saus is bij veel kinderen favoriet en het is de ultieme manier om kinderen lekker veel groenten te laten eten. Bekijk het recept voor pastasaus. Eet smakelijk!

Tijd voor paprika

Op de website tijdvoorpaprika.nl vind je meer recepten, tips en weetjes over het verhogen van de weerstand met paprika. Dat wordt een gezonde winter! Geniet ervan.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.