Eten&drinken Recepten

Yoghurt met de smaak van appeltaart

appeltaart yoghurt

Er zijn tijden dat je van gekkigheid niet meer weet wat je je kind moet voorschotelen, want hij eet toch niks. Dit recept ontstond in zo’n periode en bleek een groot succes waardoor wij nu met enige regelmaat ‘appeltaart yoghurt’ eten. 

Geen kameel, maar kaneel

’s Ochtends ging er geen brood meer in, smoothies werden alleen gevoerd aan knuffeldieren en yoghurt werd gewoon van tafel geschoven. Bij toeval wilde onze peuterpuber buitenshuis wel een kaneelbroodje eten waarna hij de hele middag zijn uitspraak van kaneel perfectioneerde (lees: het was kameel, maar is nu gelukkig wel kaneel). Het bracht mij in elk geval op het idee om kaneel door de yoghurt te doen. Om er geen cinnamon challenge van te maken, deed ik er ook appel en wat citroensap bij en zodoende ontstond deze yoghurt. Voor de zekerheid nog even het ‘recept’ hieronder.

Nodig voor appeltaart yoghurt

  • yoghurt griekse stijl
  • 1 appel
  • een scheutje citroensap
  • een schepje kaneel

Yoghurt met appeltaartsmaak maken

Snijd de appel in kleine stukjes en meng deze met de kaneel en citroensap. Voeg deze vervolgens aan de yoghurt toe en jouw gezonde gebakje is klaar.

Tegenwoordig ontbijt ik zelf ook regelmatig met ‘appeltaart yoghurt’ of neem ik bijvoorbeeld een bakje mee als ik ga werken op locatie.

ontbijt appeltaart yoghurt

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.