Eten&drinken Geboorte Recepten

Traktatie voor een geboorte: rocky road met babyblauwe decoratie

mamalifestyle kraamtraktatie rocky road blauw

Voor de collega’s van Frank maakte ik als traktatie deze blauwe rocky road samen met Javian. Een makkelijke traktatie waarvoor je een hele hoop kunt gebruiken van wat je al in huis hebt. Bekijk het recept!

Het idee voor deze traktatie vond ik via Pinterest, het recept komt van Uit Paulines Keuken (Pauline en Annika zijn nu beiden zwanger, hoe leuk!). In dat recept worden al blauwe muisjes gebruikt, maar ik ging op zoek in mijn keukenkastjes naar nog meer blauwe suikerdecoratie.

Recept rocky road met blauwe suikerdecoratie

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 250 gram chocolade (ik gebruikte een mix van melk en puur)
  • 100 gram koekjes (ik gebruikte een mix van volkoren biscuit, oreo en pepernootjes)
  • blauwe muisjes en andere blauwe suikerdecoratie

Maak de gecondenseerde melk warm in een pannetje, breek de chocolade en voeg deze stukjes toe aan de gecondenseerde melk om te smelten. Roer het geheel goed door totdat het een compleet bruin mengsel is geworden. Maal de koekjes kort in een keukenmachine en verdeel deze over een ovenschaal of browniebakblik. Strooi er wat blauwe hagelslag, blauwe muisjes, blauwe m&m’s of blauwe en gekleurde spikkels overheen, maar bewaar nog wat voor straks. Giet vervolgens het warme chocolademengsel erover. Decoreer vervolgens nog met de overgebleven blauwe decoratie. Laat de rocky road vervolgens goed hard worden in de koelkast, bijvoorbeeld gedurende de nacht.

Voor serveren kun je de rocky road in stukjes snijden en eventueel in cupcakevormpjes doen.

mamalifestyle kraam rocky road blauw

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.