‘Iced coffee’ is een heerlijk zomers drankje en heel gemakkelijk zelf te maken, zo lang je maar het belangrijkste ingrediënt in huis hebt: ijsblokjes!
‘Iced coffee’ verschilt zich van ijskoffie doordat bij ‘iced coffee’ de ingredienten slechts bij elkaar in een glas worden gedaan en bij ijskoffie deze worden gemengd door een blender, waardoor je een andere structuur krijgt. Voor deze ‘iced coffee’ heb je dus geen blender nodig.
Nodig voor iced coffee
- een handjevol ijsblokjes
- een kopje koffie
- sojamelk
- naar smaak: bijvoorbeeld karamelsiroop
Vul een glas met ijsblokjes en vul deze tot de helft met sojamelk. Maak nu de koffie klaar en doe deze in het glas. Eventueel kun je voorzichtig met een rietje roeren, maar de koffie zakt als vanzelf naar beneden en dus zijn de smaken zo ook al gemengd.
Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse dronk ik de ‘iced coffee’ van Barista Bandits, zij maakten deze met kokossiroop. Hoewel ik normaliter geen fan ben van kokos vond ik deze smaakcombinatie erg geslaagd.
0 reacties