Eten&drinken Halloween Recepten

Paarse halloween rocky road met oreokoekjes

halloween rocky road paars oranje

Er staan al heel wat recepten voor rocky road en fudge online, maar er miste absoluut nog een recept voor een echte Halloween Rocky Road. En dus doken Javian en ik de keuken in om een spannende paarse Halloween rocky road te maken met oreokoekjes en snoepoogjes. 

Bekijk de andere varianten rocky road →

De lievelingskleur van Javian is paars wat ook nog eens best goed past bij Halloween, dus dat werd de kleur van de chocolade. We gebruikten hiervoor een mix van blauwe kleurstof met bietensap, wat we afwisselend toevoegden om de juiste kleur te krijgen. Daarna verzamelden we allerlei oranje snoep en snoepoogjes om de Halloween Rocky Road mee te versieren.

Benodigdheden voor paarse halloween rocky road met oreokoekjes

 • 400 gram witte chocolade
 • een scheutje melk
 • blauwe kleurstof
 • bietensap of rode kleurstof
 • een half pak oreokoekjes
 • witte smarties
 • oranje mini-smarties
 • oranje m&m’s
 • oranje suikerconfetti
 • snoepoogjes
 • brownieblikvorm of andere bakvorm
 • bakpapier

Verkreukel een vel bakpapier en leg deze in uitgevouwen weer in de brownieblikvorm. Smelt de chocolade met een scheutje melk – of au bain marie. Als de chocolade volledig is gesmolten, kun je de kleurstoffen toevoegen. Roer totdat de chocolade de juiste kleur heeft. Verkruimel oreokoekjes en leg deze in de brownieblikvorm. Giet de chocolade eroverheen. Versier de Halloween Rocky Road nu met de smarties, m&m’s, suikerconfetti en snoepoogjes.

Ik heb een poging gedaan om een spinnenweb te maken op de Rocky Road, maar was er nog niet heel tevreden over. Waarschijnlijk wordt het spinnenweb mooier als deze gemaakt wordt op een afgekoelde rocky road – ik deed het toen de chocolade nog warm was.

Bekijk ook andere leuke ideeën voor Halloween →

halloween rocky road paars

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.