Mama Marike

CIFF Kids augustus 2015: brands, trends & sneak peeks

CIFF Kids augustus 2015 trends & sneak peeks

Hoofdredacteur Marike bracht begin augustus een bezoekje aan CIFF Kids in Kopenhagen, waarover je ook kon lezen bij het verslag van de Press & Bloggertour. Dé beurs waar alle grote kinderkledingmerken hun SS16 lieten zien en je kennis kunt maken met vele andere veelal Scandinavische merken op het gebied van kinderkleding en interieur. Een mooie kans om nieuwe merken te ontdekken en de trends voor volgend jaar zomer te spotten. Kijk je mee? 

Ciff Kids Augustus 2015 City of Icecream

IJsjes

The City of Ice Cream was een grote installatie van gigantische ijsjes. Nou lijkt het op het eerste gezicht een beetje vreemd op een kinderkledingbeurs, maar deze ijsinstallatie kon niet beter gepland zijn dan bij de presentaties van zomercollecties voor 2016. Vele merken hebben zich namelijk laten inspireren door ijsjes of het relaxte leven van Californië.

De installatie is een concept van Femmes Regionales. Fijne bijkomstigheid van het concept was dat er ook een echte ijskraam stond waar bezoekers een echt ijsje konden halen.

CIFF Kids augustus 2015 woouf blankets

Lieve spookjes en ijsjes van Woouf

Het merk Woouf werkt samen met verschillende artiesten voor hun collecties en dat leverde voor komende zomer een prachtige collectie van zitzakken, dekens en kussens op in heerlijke pasteltinten. De liefste print is absoluut die met ijsjes, maar er is ook een stoerdere print met spookjes. Echte musthaves voor de kinderkamer!

Foto is van Superstudio CPH.

CIFF Kids augustus 2015 kongens slojd

CIFF Kids augustus 2015 cam cam

Zachte pastelkleuren voor de babykamer

De grote trend op het gebied van babykamers is absoluut ‘oude’ pastelkleuren en daar past zo’n wolkenmobile van Konges Sløjd perfect bij. In verschillende tinten verkrijgbaar met gouden of zilveren druppels.

Ook Cam Cam verkoopt prachtige producten in ‘oude’ pastelkleuren zoals oudroze, lichtgrijs en mintgroen. Het is een collectie die uitnodigend is mooie combinaties mee te maken.

CIFF Kids augustus 2015 maileg

Knuffelen met Maileg

Misschien ken je Maileg al van hun konijnenfamilie of andere knuffels, maar wist je al dat Maileg complete werelden aanbiedt voor de knuffels om in te leven? Van kleren tot poppenwagens en meubels. Dat maakt spelen met een zo’n lief konijn nog leuker.

CIFF Kids augustus 2015 done by deer

Aan tafel met Done by Deer

Het merk Done by Deer, die bekend staan om hun olifant, timmeren hard aan de weg. Met een mooie collectie met servies wordt aan tafel gaan nog leuker met kinderen. En ook de collectie beddengoed is een aanrader voor de kinderkamer.

CIFF Kids augustus 2015 Trixie Baby

Lief en zacht Trixie Baby

Het merk Trixie Baby is nog niet heel bekend, maar met de nieuwe collectie komt daar hopelijk snel verandering in. Naast veel kleurrijke producten zijn er nu ook meer producten in pastelkleuren die weer perfect zijn voor de eerste weken en maanden met jouw kindje.

Alle producten zijn superzacht en van mooie kwaliteit en de collectie is zeer uitgebreid.

CIFF Kids augustus 2015 roommate

Mooi merk Roommate

Roommate heeft een wooncollectie die zowel geschikt zijn voor een stoere kamer met de spijkerstof, maar ook voor een lieve kamer door de wolkenprint en en lichtgrijze stof. Met de woonspullen van dit mooie merk heb je zo’n een leuke kinderkamer ingericht en het is Deens design dat erom vraagt om mee gespeeld te worden. Gelukkig wordt het merk Roommate al bij een aantal Nederlandse verkooppunten verkocht.

CIFF Kids augustus 2015 moi kidz

Moi Kidz SS16

Het merk Moi Kidz brengt steeds meer kleur in hun collecties en ook de zomercollectie voor 2016 bevat een aantal kleuren die de zwarte vogels nog mooier uit laten komen. Maar in de Moi Kidz SS16 zitten ook andere prints dan alleen vogels… Veelbelovend!

Binnenkort op mamalifestyle.nl de foto’s van de wintercollectie van dit mooie merk!

CIFF Kids augustus 2015 knast by krutter

Knast by Krutter maar dan graag groot!

Over Knast by Krutter en Krutter kon je al lezen in het Press & Bloggertour verslag, maar bij deze nog wat extra aandacht voor Knast by Krutter omdat we zo aangenaam verrast waren door dit mooie merk. De zomercollectie bevat een hoop items die we stiekem wel in ons eigen maat zouden willen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ijsjesrok? Sounds good!

CIFF Kids augustus 2015 tiny cottons

Botanical met Tiny Cottons

Het prachtige merk Tiny Cottons heeft werkelijk waar de mooiste zomercollectie die we tot nu toe gezien hebben. Deze collectie zit als geheel zo goed in elkaar qua kleuren en prints dat we het stiekem heel jammer vinden dat we niet nu al alles kunnen laten zien. Maar ook Tiny Cottons wordt helaas wel eens gekopieerd, daarom delen we nu alleen een zwart-wit foto.

Bekijk ook de wintercollectie van Tiny Cottons.

CIFF Kids augustus 2015 well grounded

Well Grounded Co

Het merk Well Grounded Co is eigenlijk nog niet op de markt, de eerste collectie staat gepland voor de zomer van 2016. Maar we waren verrast door de bijzondere prints die het merk in samenwerking met verschillende artiesten maakt. Ondanks dat verschillende artiesten met verschillende stijlen in een collectie samenkomen, combineren alle prints bijzonder goed met elkaar.

En de naam van het merk is een woordgrapje, want het heeft twee betekenissen: goede roots of flinke huisarrest. Welke is van toepassing op jouw kindje?

CIFF Kids augustus 2015 soft gallery

Veelbelovend Soft Gallery

De Fashion Show aan het einde van de Press & Bloggertour liet al veel mooie items van Soft Gallery SS16 zien, maar de gehele collectie is eigenlijk gewoon prachtig. Ook Soft Gallery heeft een ultiem relaxte collectie voor volgend jaar zomer met veel zachte kleuren en mooie prints.

CIFF Kids augustus 2015 maruti

Goed schoeisel

Op de beurs waren ook een aantal stands met schoenen, zoals Maruti Footwear die de Nederlandse Faye van LifewithFaye.com gebruikte voor hun lookbook. Maar ook Toms liet op CIFF Kids zien dat schoenen soms nog wel belangrijker kunnen zijn dan de rest van de outfit, helemaal als er een belangrijk concept achter het merk zit.

Wat je verder nog kunt verwachten?

Mini Rodini SS16 is een grote wondere wereld, Bobo Choses SS16 barst van de kleurrijke taferelen en Beau Loves SS16 komt wel heel dichtbij voor ons als Nederlanders…

Voordat de zomer van 2016 aanbreekt, hebben we ook nog de herfst en winter. Bekijk alle collecties via de tag AW15.

Ciff Kids Augustus 2015 Hoofdredacteur Marike van mamalifestyle.nl

Aan het werk

En zo zit je dan als hoofdredacteur van een online magazine alle informatie bij te houden op je macbook tijdens CIFF Kids tussen alle gesprekken met merken door. Nu nog even aan die houding werken…

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageren
    wimke
    augustus 18, 2015

    Oeh gaaf zeg! Mooie overzichtsfoto van de hal..en i love Maileg en het olifantje van Done by Deer is ook leuk!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.