Kind Verzorging

Handige tips voor minder vaak kinderkleding wassen

Mamalifestyle januari 2016 kledingkast

Met een peuter in huis groeit hier de voorraad vuile was snel, gelukkig hebben we een aantal handige trucs zodat we minder vaak hoeven te wassen. Zo blijft de kleding langer mooi en het scheelt een hoop werk natuurlijk. *

Kleding uithangen

Het meest voor de hand liggend is om kleding die niet vies is geworden even uit te hangen. Dan ruikt het vaak weer fris. Zeker voor broekjes en leggings doen wij dit vaak, want deze worden alleen vies bij buiten spelen, slecht weer buiten of soms met eten. Als dit niet gebeurd is, is het niet nodig om ze in de wasmachine te doen.

Textielverfrisser

In dezelfde categorie als kleding uithangen: kleding sprayen met een textielverfrisser. Dat scheelt vaak weer een wasbeurt en kan erg handig zijn als een kledingstuk snel weer gedragen moet. Er zijn vele verschillende textielverfrissers te koop, maar eventueel kan het ook met een lekkere homespray of deodorant (mits de geur goed kan vervliegen).

Eten met een slab

Een peuter gaat natuurlijk steeds vaker zelfstandig eten en dat staat meestal garant voor vieze kleding. Daarom gebruiken wij eigenlijk altijd een slab zodat die de meeste viezigheid opvangt. Aangezien de meeste slabbetjes voor baby’s en dreumesen zijn en dus vrij klein zijn, gebruiken wij vaak een hydrofiel doek of theedoek en knopen deze om de nek.

Bij het eten van bijvoorbeeld pasta of noodles met saus kijken wij ook vaak of Javian bijvoorbeeld alleen een rompertje of zelfs een luier aan kan, vooral in de zomer scheelt dat wat extra wassen.

Vlekken poetsen

Een kleine, simpele vlek kun je soms nog direct schoonmaken met een natte doek. Sowieso is het het beste om vlekken direct te behandelen, hoewel grote gekleurde vlekken vaak soms wat langer moeten weken met een schoonmaakmiddel.

Wollen kleding

Wollen kinderkleding hoeft sowieso minder vaak gewassen te worden. Kijk bij voedzo.nl voor tips voor het schoonhouden van wollen kleding zodat deze ook lang mee gaat.

Tip

Kijk bij Real Simple om te zien hoe vaak een kledingstuk eigenlijk gewassen moet worden.

Toch in de wasmand

Daarnaast blijven er natuurlijk nog genoeg kledingstukken over die wel echt in de wasbox moeten, want je kunt niet eeuwig kleding uithangen en er worden altijd kledingstukken echt vies. Tenslotte zijn kinderen – en peuters helemaal – nou eenmaal dol op spelen en dingen zelf leren doen. En dus ontkom je er niet aan om kinderkleding te wassen. Houd je wel altijd aan de wasvoorschriften, dus knip met name bij kinderkleding nooit zomaar het labeltje eruit zonder ergens te bewaren wat de wasvoorschriften zijn.

Zorg voor minstens twee wasmanden voor witte en donkere was en eventueel zelfs een voor zwarte was, dan blijft kleding nog langer mooi van kleur. Er zijn ook verschillende wasmanden met een divider, zodat je niet twee verschillende hoeft te kopen. Als laatste tip: hang kleding altijd netjes te drogen, zodat de vorm ook mooi blijft.

*Dit artikel bevat een gesponsorde link, lees onze disclaimer

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.