Kerst

Styling van de kindvriendelijke witte kerstboom bij Marike

kindvriendelijke witte kerstboom woonkamer

Al een aantal jaren hebben we een witte kunstkerstboom in huis, onze grote trots. Ieder jaar maken we er een nieuwe uitdaging van om deze zo origineel mogelijk te versieren. Dit jaar, 2016, was het voornamelijk belangrijk dat de kerstboom kindvriendelijk zou zijn, lees hoe dat is gelukt! 

Samen versieren

Eerder dit jaar bleek al hoe leuk Javian het vindt om te helpen met het versieren van het huis. En dus wist ik dat het met kerst ook erg leuk zou zijn om samen de kerstboom te versieren. Frank heeft de boom van zolder gehaald, ik heb hem in elkaar gezet en de lampjes erin gehangen en Javian heeft bijna alle decoratie opgehangen in de boom.

Kindvriendelijke decoratie

Vorig jaar was onze kerstboom nog kindvriendelijker, maar daardoor ook minder mooi. Het was een ratjetoe met zelfgemaakte pompoms, gekleurde belletjes, leeuwen op klemmetjes en houten slingers. Dit jaar besloot ik het iets anders aan te pakken en de kleuren meer te laten passen bij onze nieuwe woonkamer.

Het kleurenpalet in ons huis bestaat uit onder andere mintgroen en lichtroze gecombineerd met licht hout en koperen accenten. Die kleuren wilde ik ook laten terugkomen in onze kerstboom en dus zocht ik tussen alle decoratie in huis naar passende slingers, hangers en kerstballen. Uiteindelijk zijn de volgende items in onze kerstboom terecht gekomen.

kindvriendelijke witte kerstboom koperen slinger

Slingers

Naast natuurlijk de lichtsnoeren hangen er nog drie soorten slingers in de kerstboom: een parelmoer slinger ooit gekocht bij de Hema, een koperen slinger met belletjes en twee verschillende houten slingers van de Xenos.

De houten slingers gebruiken we het hele jaar door, ook met verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden.

kindvriendelijke witte kerstboom houten hangers

Houten ijskristallen

Deze houten ijskristallen van de Zeeman zag ik voorbij komen op Twitter en toen ben ik ook op zoek gegaan. De kristallen zijn dun, maar stevig genoeg voor Javian om vast te houden en in de boom te hangen.

kindvriendelijke witte kerstboom koperen hangers

Koperen hangers

De koperen hangers komen ook van de Zeeman en worden verkocht als set van vier met een kerstboom, ster, ijskristal en een rendier. Ik was bang dat de hangers te dun zouden zijn voor Javian om op te hangen, maar het ging prima.

kindvriendelijke witte kerstboom candy canes

Candy canes

De lichtroze candy canes gaan al een aantal jaar mee in huis en ze hangen steevast in de boom. De lichtroze kleur past perfect bij onze woonkamer nu en geven net wat meer kleur aan de boom. Javian heeft alleen dit jaar dondersgoed door dat de candy canes snoepgoed is…

kindvriendelijke witte kerstboom houten hanger ikea

Houten boompjes

Deze houten boompjes komen uit de Ikea kerstcollectie van 2015. De boompjes zijn aan de zijkant heel lichtblauw geschilderd, een leuke toevoeging op het hout.

kindvriendelijke witte kerstboom honeycomb kerstboom

Kerstboom honeycomb

Toen de boom versierd was met houten slingers, koperen decoratie en de candy canes miste ik nog wat kleur in de boom. Gelukkig vond ik een doos met kerstspullen nog deze honeycombs in de vorm van een kerstboom. Eigenlijk hadden er iets meer in de boom moeten hangen, maar ik weet niet meer waar deze vandaan komen.

Tijdens het versieren is er helaas ook een kapot gegaan, het ophangen van deze papieren decoratie was duidelijk een uitdaging voor onze peuter. De overige honeycombs heb ik dus zelf maar opgehangen, gelukkig laat Javian ze wel gewoon hangen in de boom.

kindvriendelijke witte kerstboom koperen dennenappel

Glitter dennenappels

De grootste hangers in onze kerstboom zijn deze dennenappels met koperen glitters. Ik heb er helaas maar vier, dus ze vallen niet heel erg op in de boom. Maar ook van deze hangers weet ik niet meer waar ze vandaan komen. Ik gok van de Bijenkorf, maar dus alweer enkele jaren geleden gekocht.

 

Nieuwsgierig naar de styling van onze kerstboom van eerdere jaren? Bekijk de kerstboom van 2013 op LIVWOW.nl, de kerstboom van 2014 op Instagram en de kerstboom van 2015 in het Mamalifestyle maandoverzicht van december 2015.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.