Kerst

Onze witte kerstboom 2018: warm wit met veel hout en roze

kersthuis 2018 witte kerstboom

Voor het zesde jaar op rij stond ik onze witte kerstboom te versieren en ook dit jaar is de boom weer helemaal anders versierd met veel kerstdecoratie die we al hadden, maar ook een aantal opvallende nieuwe items. Lees meer over onze witte kerstboom en alle kerstdecoratie die erin hangt. 

Witte kerstboom

Onze witte kerstboom kochten wij alweer ruim zes jaar geleden in een grote supermarkt in Duitsland. Ik wilde heel graag een witte kerstboom, maar had nog geen mooie en betaalbare boom kunnen vinden. Tegen deze boom liepen we toevallig aan in een supermarkt. Gelijk vielen de prachtige iriserende takken op en de kerstboom had ook nog eens een leuke prijs. Die konden we dus niet laten liggen, sindsdien is het onze grote trots in de kerstperiode.

Over de standaard van de kerstboom leggen we altijd een witte fleecedeken van Ikea, dat past mooi bij onze witte vloer.

Lampjes ophangen in de kerstboom

In tegenstelling tot voorgaande jaren zitten er dit jaar twee snoeren met witte lampjes in de boom. De truc om te ontdekken of het nodig is, is simpel: begin met de lampjes bovenaan en werk naar beneden, dan merk je vanzelf of er nog een extra snoer nodig is als er beneden nog niet genoeg lampjes hangen.

kerstballen 2018

Kerstdecoratie in de witte kerstboom

Na de lampjes gingen er als eerst houten slingers in de boom, dat geeft gelijk wat warmte en past mooi bij de rest van onze woonkamer. De slingers kocht ik ooit bij de Xenos en een bouwmarkt, maar een dergelijke houten slinger kan ook zelf gemaakt worden van houten kralen, een leuk DIY project met kinderen.

Uit onze collectie kerstdecoratie voor in de boom koos ik de witte uiltjes met glitters op een takje, houten kerstboompjes van Ikea, de houten ijskristallen van Zeeman, de kleine roze kerstballen van de Blokker en de kleine lichtroze en grote donkerroze candy canes. Ook de zilveren piek met glitters hebben we al jaren en hoewel ik deze inmiddels niet echt meer vind passen bij onze woonkamer en de rest van de boom vind ik een kerstboom zonder piek ook maar saai.

Nieuwe kerstdecoratie in de witte kerstboom

Er zijn ook een aantal nieuwe items in onze kerstboom:

  • iriserende roze ijskristallen van Kurt S. Adler, gekocht bij de Intratuin
  • houten kerstballen, uitgekozen door Javian en gekocht bij de Intratuin
  • iriserende dennenappels, gekocht bij de Intratuin – en heel fijn: onbreekbaar!
  • houten diamanten van Sticktails, waar ik zelf een roze touwtje aan deed
  • houten kerstballen met de namen ‘Javian’ en ‘Senne’ van Little Mish Mash

Ook semi-nieuw, maar niet op de foto: doorzichtige ijskristallen. Ik kreeg een stapel van mijn moeder en verdeelde deze over de boom. Hoewel de kristallen doorzichtig zijn, zorgen ze er wel voor dat de boom een stuk voller lijkt.

Bekijk onze witte kerstboom in 2013 – 2014 – 2015 – 2016 – 2017

kersthuis 2018 witte kerstboom houten kerstballen

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.