Gezin Mama Zwanger

Zwangerschapsyoga van week tot week met Mel Campbell

zwangerschapsyoga week boek

Boeken over een zwangerschap bestaan er genoeg. Een goed boek over zwangerschapsyoga nog niet! En dat terwijl yoga een geweldige manier is om bezig te zijn met je zwangerschap, je ongeboren kindje en om je voor te bereiden op de bevalling. Mel Campbell belicht in dit boek zowel de fysieke als emotionele kant van je zwangerschap. 

Zwangerschapsyoga?

Wanneer je zwanger bent krijg je vanuit je omgeving vaak het nodige advies over ongeveer alles. Zo ook de voorbereiding op een bevalling. De een gaat naar een pufcursus, de ander laat het over zich heenkomen of doet bijvoorbeeld aan zwangerschapsyoga. Elke zwangerschap is anders en iedere aanstaande moeder beleeft en ervaart het op haar eigen manier. Zelf ben ik niet zo’n type van de wekelijkse pufclubjes en was ik een beetje sceptisch over zwangerschapsyoga. Soms volgde ik een yogales op de sportschool en ervoer het altijd als ontspannend, maar merkte dat ik er niet altijd de rust voor kon nemen.

Bij mijn derde zwangerschap merkte ik dat ik juist heel veel behoefte had aan die rust en kreeg ik steeds meer interesse in zwangerschapsyoga. Als werkende moeder van twee schoolgaande kinderen was dat wel een dingetje waar het soms aan ontbrak. In het boek staan eenvoudige yogaoefeningen en meditaties die je lichaam en geest leert te ontspannen. Door de heldere uitleg, duidelijke afbeeldingen, tips en adviezen kun je gemakkelijk en verantwoord aan de slag in je eigen woonkamer. En wanneer je al kinderen hebt is dat natuurlijk ideaal. Iedereen te bed en mama aan de zwangerschapsyoga.

Wekelijkse ontwikkeling

Elk hoofdstuk staat stil bij de wekelijkse ontwikkeling en de veranderingen in zowel jouw lichaam als dat van je groeiende baby. Door middel van ademhalingstechnieken en houdingen die je helpen je via je geest, lichaam en ademhaling te verbinden met je baby, kun je jezelf optimaal voorbereiden op de weeën, de bevalling en natuurlijk het moederschap.

Naast de wekelijkste ontwikkelingen beschrijft Campbell ook haar eigen intenties en wat de oefeningen voor uitwerking hebben op haarzelf. Ze geeft voor ieder trimester speciale yoga- en meditatieoefeningen en ademhalingstechnieken. Daardoor leer je bewust om te gaan met jezelf en je baby in je buik.

Mell Campbell is een ervaren yogalerares en moeder van drie kinderen. De wijsheid en ervaring opgedaan in haar eigen leven als moeder en haar yogacursussen en workshops deelt ze in dit boek met haar lezers.

Er zijn maar weinig boeken waarin zwangerschapsyoga zo uitgebreid aan bod komt. Vanuit mij daarom een goedbedoeld advies voor alle aanstaande mama’s; dit boek is echt een aanrader, leuk als cadeau voor jezelf of voor je zwangere vriendin!

Bestel het boek ‘Zwangerschapsyoga van week tot week’ bij Bol.com.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.