Kind Mama Zelfzorg

Disney+ nu al gratis te gebruiken in Nederland

disney+ disneyplus streamingdienst in nederland

Het beste nieuws van vandaag: het streamingkanaal Disney+ is nu al beschikbaar in Nederland en zelfs tot 12 november gratis te gebruiken! Als grote Disneyfan met twee kleine Disneyfans ben ik hier superblij mee, want juist nu de herfst en winter in aantocht kunnen we lekker veel Disneyfilms en -series gaan kijken. 

Sparen voor Disney

Vroeger als klein meisje heb ik een aantal Disneyfilms op dvd gespaard, maar dat was best een dure hobby met slechts het inkomen van een bijbaantje. Toen ik eenmaal was gaan samenwonen hadden we bij ons televisieabonnement Ziggo On Demand, waar ook altijd een paar Disney en Pixarfilms op stonden en later keken we ook naar Disneyfilms via Netflix. Maar vooral Javian vond het zo jammer dat de films soms na een paar maanden verdwenen. Zodra dus bekend werd dat Disney met een eigen streamingdienst zou komen, zijn we alvast vooruit gaan sparen voor een abonnement. Regelmatig vroeg Javian hoe lang het nog zou duren, waarop ik hem probeerde uit te leggen dat het kanaal waarschijnlijk vlak voor Sinterklaas zou komen beschikbaar zou zijn. Maar och, wat kan dat lang duren voor een kleuter. Tot ik vanochtend opeens via Twitter zag dat Disney+ nu al te downloaden is in Nederland. Woehoee!

Proefperiode

De afgelopen maanden waren er al geruchten dat Nederland wellicht als ’testland’ al eerder toegang zou krijgen tot Disney+ en nu is duidelijk dat dat inderdaad zo is. De app is dus nu al te downloaden, bij het aanmelden is het echter wel verplicht om akkoord te gaan met betaling van €6,99 per maand ingaande op 12 november.

De komende twee maanden wordt dus getest of alles goed werkt. Op 12 november is de officiële lancering van Disney+, dan zal het aanbod nog aangevuld worden met films, series en documentaires. Daarnaast zullen natuurlijk de Disneyfilms die de komende jaren uitkomen ook op Disney+ komen.

Disney+ gebruiken met kinderen

Binnen een account kunnen verschillende profielen aangemaakt worden met als afbeeldingen keuze uit natuurlijk alle bekende figuren van Disney, Pixar, Marvel en Star Wars. Ook is er een optie voor een kinderprofiel voor kinderen tot 7 jaar, zodat kinderen veiliger kunnen kijken.

De app van Disney+ is te downloaden voor smartphones, ipads en tablets en via smart-tv’s, Apple TV en een Google Chromecast ook via televisie te bekijken. Disney+ kan na aanmelding op tien apparaten gebruikt worden. Ook kunnen films en series gedownload worden om offline te kijken, handig voor op reis.

Thuisbioscoopdagje met de kinderen

Ik verwacht dat wij veel gebruik gaan maken van Disney+. In de herfst en wintermaanden houden we regelmatig een ‘bioscoopdagje’ thuis, dan maken we samen popcorn en leggen we lekker veel kussens voor de bank om samen een film te kijken. Tot nu toe konden we aardig uit de voeten met het aanbod van Ziggo On Demand, Netflix en een aantal oude dvd’s van Disneyfilms die ik nog had. Maar de jongens waren soms zo verdrietig als de films verdwenen van Netflix of Ziggo On Demand. Gelukkig kunnen we nu met Disney+ weer met veel plezier kijken naar Frozen, Vaiana, Coco, Lion King, Belle en het Beest, de Kleine Zeemeermin en de vele andere prachtige films van Disney en Pixar waaronder ook nog heel veel films die ze nog niet kennen.

Volwassen aanbod

Daarnaast is Disney+ ook een aanrader voor papa’s en mama’s, want ook de live-actionfilms van Disney staan natuurlijk op Disney+ zoals bijvoorbeeld het prachtige Belle en het Beest. Daarnaast staan de films en series van Marvel en heel veel films en series van Star Wars er ook op. Wat ik ook heel erg tof vind is de toevoeging van National Geographic, wat ook onderdeel is van The Walt Disney Company. Ik kijk graag samen met de jongens naar natuurdocumentaires van onze prachtige wereld en National Geographic heeft er meer dan genoeg.

Meer weten over Disney+? Neem een kijkje op de website disneyplus.com/nl →

 

Welke film of serie ga jij als eerste kijken?

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.