Kind Lezen

Nieuwe aanwinsten: van kleine walvis tot konijn en beer

nieuwe kinderboeken: de kleine walvis - nijntje oefent moeilijke woorden - welterusten allemaal

In de decembermaand kwamen er een aantal nieuwe kinderboeken bij in onze boekenkast. Drie nieuwe boeken zijn gelijk gebombardeerd als favorieten en werden in de maand januari opvallend vaak gelezen. Daarom deel ik deze drie boeken, waaronder het prentenboek van het jaar 2017. 

Nijntje oefent moeilijke woorden

Er zijn een heleboel boeken van Nijntje, waaronder een kleine serie van boeken met woorden. Deze editie met moeilijke woorden is de nieuwste variant, er is ook een variant met ‘Nijntje oefent korte woordjes’ en ‘Nijntje oefent woorden’. Het boek is ideaal voor kinderen om zelf te lezen, maar wij gebruiken het boek ook wel eens om zelf een verhaal mee te maken aan de hand van de woorden.

‘Nijntje oefent moeilijke woorden’ kost €8,50.

De kleine walvis

Dit boek is het prentenboek van het jaar 2017 en bij het Nationale Voorleesontbijt werd dit boek op heel veel scholen en opvangvormen voorgelezen. Het boek vertelt het verhaal van een jongetje dat een kleine walvis vindt op het strand, een mooi en ontroerend verhaal over vriendschap.

‘De kleine walvis’ kost €13,99 of met vingerpopje €15,99.

Welterusten allemaal

Het boek ‘Welterusten allemaal’ komt van de succesvolle schrijver en illustrator Chris Haughton, bekend van onder andere ‘Mama kwijt’. Ook dit boek staat weer vol mooie illustraties en is ideaal om voor te lezen voor het slapengaan door het thema van het kinderboek.

‘Welterusten allemaal’ kost €13,95.

nieuwe kinderboeken: de kleine walvis - nijntje oefent moeilijke woorden - welterusten allemaal

Van 25 januari tot en met 4 februari waren de Nationale Voorleesdagen in Nederland. Deze hele week stond in het teken van kinderboeken en voorlezen en op bijna elke vorm van kinderopvang of school werd er voorgelezen aan de kinderen.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.