Kind Spelen

De hele zomer bellen blazen: recept bellenblaas + bewaartip

Mamalifestyle bellen blazen limonadetap - recept bellenblaas

Kinderen zijn vaak dol op bellen blazen, omdat het zo verwonderlijk is dat uit zo’n klein potje allemaal glanzende bellen kunnen komen. Maar die potjes gaan vaak wel erg snel leeg, helemaal als er weer een per ongeluk valt… Daarom een recept voor bellenblaas en een tip om extra veel bellenblaas te bewaren! 

Met mooi weer is het extra leuk om samen met jouw kind flink veel bellen te blazen. Als jouw kind net leert lopen vindt hij het misschien wel heel leuk om achter de bellen aan te gaan. Als een kind wat ouder is, kan hij leren om zelf bellen te blazen. De eerste keer dat Javian ging bellen blazen was hij zo ontzettend verrast om te zien dat er uit zo’n klein plastic potje een hele hoop bellen kwamen, een zeer waardevolle herinnering. Overigens vindt Javian achter de bellen aanrennen en ze kapot te klappen in zijn handen nog steeds het allerleukste om te doen.

Super bellenblaas recept

Online zijn er ongelofelijk veel recepten te vinden voor zelf bellenblaas te maken, maar met dit recept hebben wij zelf het meeste succes. Glycerine koop je bij bijvoorbeeld drogisterijen zoals Kruidvat of Holland&Barrett of online bestellen bij bol.com.

 • 4l water
 • 200ml afwasmiddel
 • optioneel: 20ml glycerine

Vul een grote limonadetap met het water en afwasmiddel en meng deze voorzichtig met elkaar, zorg dat er zo min mogelijk schuim ontstaat. Voortaan kun je vanuit de grote tap de kleinere flesjes bijvullen met bellenblaas.

Pas op met glycerine bij bellenblaas

De glycerine kun je toevoegen als de bellenblaas niet goed werkt, zelfs na meer afwasmiddel toevoegen. Glycerine kan echter voor heftige vlekken zorgen, vandaar dat deze optioneel is. Bij bellen blazen op een camping zul je merken dat sommige kampeerders geen bellenblaas in de buurt van hun tent willen, omdat de vlekken die glycerine veroorzaakt vaak niet meer te verwijderen zijn. Maar zo lang er bellenblaas gebruikt wordt op basis van water en afwasmiddel kan het weinig kwaad.

Veel plezier met bellen blazen!

 

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Nicole
  juni 2, 2017

  Hier werkt het dus niet met afwasmiddel. Al heb ik het alleen in kleine porties geprobeerd. Het is het proberen waard om ook in een grote kan te testen. Want bellenblaas bij duurdere kleertjes wil ik ook niet haha

 • Reageren
  Marleen
  juni 2, 2017

  Water, afwasmiddel en een klein schepje suiker werkt hier super!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.