Feest Verjaardag

Themafeest: tropical party

Voor kinderfeestjes zijn thema’s niet vreemd, maar ik vier mijn verjaardagen eigenlijk ook meestal met een thema of een bepaald kleurenpalet. Mijn vijfentwintigste verjaardag, een paar jaar geleden, vierde ik met fruit als thema. Lees tips en bekijk afbeeldingen van deze tropical party. 

mamalifestyle fruit feest ananas pompom

Feestdecoratie

In onze toenmalige woonkamer hing een slinger met gekleurde cirkels van het tijdschrift 101 Woonideeën en voor verjaardagen hebben we een zwart-wit slinger in huis van Stipjes&Ruitjes (niet meer actief helaas). Bij verschillende winkels zoals Flying Tiger en Xenos vond ik honeycombs in de vorm van een ananas en aardbei, maar ook andere winkels zoals de Hema verkopen deze.

mamalifestyle fruit feest drinks

Limonadebar

Voor elke verjaardag maak ik altijd een tafel waar zelf drankjes getapt kunnen worden met limonadetaps. Op de muur hing ik een slinger met de tekst ‘Drinks’ gemaakt van de OMM design letterbanner en opgehangen met masking tape. Op de tafel zet ik ook altijd rietjes neer en zoals hier ook een muntplant voor degenen die het lekker vinden om verse muntblaadjes bij hun limonade te doen. Bij de Flying Tiger had ik speciale fruitrietjes gehaald, passend bij het thema. Deze limonadetaps had ik gevuld met drie verschillende drankjes:

  • Verse aardbeienlimonade: gemaakt van gepureerde aardbeien aangelengd met water en verse aardbeien
  • Verse citroenlimonade: gemaakt van versgeperst citroensap aangelengd met water en gezoet met stevia
  • Appelsap van Innocent

mamalifestyle fruit feest taart marike

Fruitige taart

De taarten en cupcakes voor mijn verjaardagsfeestjes bestel ik altijd bij mijn zus van Better Sweet Than Sorry. Voor mijn fruitige verjaardag bestelde ik een taart met witte fondant als basis en versierd met fruit en aan de binnenkant naturel cake, botercreme en lemon curd. Mijn zus maakte voor deze taart zelf lemon curd en dat maakte de taart wel heel erg lekker.

Het tafelzeil bestelde ik bij Winkeltje van Nicole.

mamalifestyle fruit feest cupcakes

Fruitige cupcakes

Naast de taart bestelde ik ook een aantal cupcakes bij mijn zus van Better Sweet Than Sorry, ik liet mijn zus vrij in het design zo lang het maar bij het fruit thema paste. Het werden verschillende soorten naturel cupcakes met botercreme en fondantfruit zoals appel, citroen, watermeloen en kiwi.

mamalifestyle fruit feest hapjes

Partysnacks

Naast taart en cupcakes hadden we nog andere hapjes natuurlijk. Een aantal daarvan met fruit, maar ook groente.

  • Nectarine met mozzarella en pesto op een prikker
  • Aardbeien met clotted cream en quinoadip
  • Kiwilolly’s
  • Abrikozenpartjes
  • Bakjes kersen
  • Bekertjes vers gesneden groente met verschillende dips

Zelf een tropical party geven?

Een feest met fruit als thema past erg goed bij de zomer en zelfs als er geen verjaardag te vieren is de komende maanden kan het ook erg leuk zijn om gewoon het huis te versieren of om zomaar een tropical party te geven. De volgende items komen dan erg goed van pas:

Bekijk nog meer leuke inspiratie voor feestjes

Dit artikel bevat affiliatelinks, lees de disclaimer

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.