Feest Mama Marike Verjaardag

Hoera, Senne is 1 jaar oud

senne the wild one eerste verjaardag

Het lijkt gisteren dat hij geboren werd, maar op 10 maart vierden we toch echt de eerste verjaardag van onze Senne! Officieel dus geen baby meer, maar een dreumes en aan de hand van zijn ontwikkelingen klopt dat ook wel. Alleen zijn kledingmaat past niet helemaal bij zijn leeftijd… 

Lees ook: Senne is geboren

1 jaar oud

Het afgelopen jaar gebeurde er zo ontzettend veel dat wij er niet echt goed bij stil konden staan dat Senne ondertussen ook aan het ontwikkelen en groeien was. Tot zijn eerste verjaardag tenminste, want nu is wel duidelijk hoe groot hij is en dat het toch echt alweer een mannetje van 1 jaar oud is.

Eten en drinken

Qua gewicht loopt hij iets achter, maar dat kwam met name omdat hij zeer resoluut vaste voeding en allerhande flessen weigerde. Vanaf ruim negen maanden wilde hij langzamerhand wel vaste voeding proberen en nu wil hij continu eten.

Vlak na zijn eerste verjaardag kwamen er drie tandjes bij, waardoor de stand nu op acht tanden staat die hij ook goed weet te gebruiken. Erg fijn, want hierdoor eet hij eigenlijk gewoon volledig mee met ons – hoewel hij vaak de smaakloze (lees: zoutloos) versie krijgt.

En vlak voor zijn eerste verjaardag dronk hij voor het eerst uit iets anders dan de borst, namelijk een tuitbeker. En inmiddels weet hij ook hoe een rietjesbeker werkt! Zo ontzettend fijn dat hij dat eindelijk accepteert. Ik blijf voorlopig nog borstvoeding geven, maar het scheelt zoveel stress dat dat niet alleen maar meer live hoeft.

Klein ventje

Inmiddels groeit hij daardoor nu gelukkig wat harder dan hij het laatste half jaar deed, waardoor hij op zijn eerste verjaardag voor het eerst echt maat 74 droeg – de kledingmaat voor baby’s van ongeveer zes tot negen maanden. De meeste kleding in zijn kast is nu nog maat 68, maar ik gok dat we snel over kunnen op maat 74 en wie weet wel maat 80.

Wildebras

Zijn ontwikkeling gaat misschien niet zo hard als zijn grote broer Javian, maar toch loopt ook Senne vaak net iets voor. Zo loopt hij al enkele maanden de hele kamer rond aan de hand van meubels en neemt nu allerlei krukjes en bijzettafels mee als loopwagen – een loopwagen als eerste verjaardagscadeau was dan ook een schot in de roos. Inmiddels loopt hij ook dolgraag aan onze handen, waardoor we gokken dat het niet gek lang meer duurt voor hij los loopt. Klimmen vind hij ook fantastisch, waardoor krukjes opeens hele gevaarlijke objecten zijn. En ook het traphekje beneden moet nu permanent dicht, want Senne klimt gerust volledig zelf de trap omhoog.

Lekker kletsen

Onze Javian kletste ons al de oren van het hoofd toen hij een jaar oud was, maar Senne houdt het voorlopig bij ‘mama’ en ’tata (papa)’en losse letters. Hij gaat rustig het hele alfabet af en is nu erg druk met de letter ‘K’ en ‘G’.

Het verslag van zijn eerste verjaardag volgt nog, maar bovenstaande foto gebruikten we voor de uitnodiging. Gezien het feit dat Senne echt een wildebras is kozen wij voor het thema ’the wild one’. Verwacht dus een verslag vol met junglebladeren en wilde dieren binnenkort!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.