Eten&drinken Recepten

Dierenbroodjes: konijn, vos en beer

Vrolijk ontbijten? Dat kan met dierenbroodjes! Bekijk drie verschillende ideeen voor leuke boterhammen met dierengezichten: een konijn, een vos en een beer. Dat zal lekker smaken! 

Deze vrolijke dierenboterhammen kunnen ervoor zorgen dat jouw peuter beter gaat ontbijten, maar het is ook leuk om te maken voor een verjaardagsontbijt bijvoorbeeld of om een gewone dag net wat leuker te maken.

dieren broodjes konijn

Konijn

Voor een konijn heb je een bolletje, een schijfje banaan, twee tumtummetjes, een potje appelstroop en een potje pindakaas nodig. Snijd het bolletje doormidden en besmeer de onderkant met pindakaas, een schijfje banaan is de mond en twee tumtummetjes zijn de ogen. De bovenkant van het bolletje worden de twee oren, besmeerd met appelstroop.

Natuurlijk zijn blauwe bessen ook zeer geschikt als ogen, maar die hadden wij niet in huis toen ik het konijnenbroodje maakte en laat Javian nou dol zijn op tumtummetjes.

dieren broodje vos

Vos

Voor een vos heb je een boterham nodig, een potje pindakaas en een potje chocoladepasta. Met een mes smeer je zorgvuldig de contouren van een vos, daarna volgen twee stipjes chocoladepasta voor de ogen en een grotere stip voor de neus.

De vos was eigenlijk met name voor de sier, want over de gehele boterham heb ik nog iets meer pindakaas gesmeerd toen Javian het broodje daadwerkelijk ging eten.

dierenboterham beer dierenbroodjes

Beer

Voor de beer heb je een boterham, een potje broodbeleg mango/pompoen van De Kleine Keuken, schijfjes banaan en blauwe bessen. Besmeer de boterham met het broodbeleg, leg twee schijfjes banaan neer voor de oren en een schijfje voor de snoet. Leg twee blauwe bessen neer voor de ogen en een blauwe bes op het schijfje banaan als neus.

 

Ik gebruik als broodbeleg de producten van De Kleine Keuken. Sinds ik daar een persevent had en een aantal producten mee naar huis kreeg, zijn wij grote fans van het merk en komt al ons broodbeleg van De Kleine Keuken.

Pinterest - dieren boterhammen

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.