Eten&drinken Recepten Sinterklaas

Gezonde Sinterklaassnack: appel mijters

Sinterklaas appel mijters

Tussen alle kruidnoten en chocoladeletters door, zijn er gelukkig ook nog gezonde snacks te bedenken passend bij de Sinterklaasperiode. Zoals deze mijters gemaakt van appel. Simpel, maar wel heel leuk. 

De appel mijters kunnen ook prima gebruikt worden voor Sinterklaas monkey platter of bij een sweet table met allemaal lekkernijen voor een gezellige middag of pakjesavond. Of serveer de appel mijters bij de appelflap cadeautjes met bladerdeeg.

Sinterklaas cadeau appelflappen appel mijters

Nodig voor appel mijters

  • appels
  • druiven
  • scherp mesje

Stappenplan mijters van appel

Snijd een appel in vieren en verwijder het klokhuis. Maak nu aan de buitenkant van de appel, de kant met de schil, een smalle inkeping over de hele lengte met een scherp mesje. Snijd nu over de breedte nog een smalle strook uit. En klaar is de appel mijter.

Zet op een sateprikker een druif en daarna de appel mijter, dan lijkt het bijna een gezichtje.

Bekijk nog meer Sinterklaasrecepten →

Pinterest - appel mijter

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.