Eten&drinken Recepten

Snoepgroenteleeuw

groente leeuw paprika wortel hummus

De truc om kinderen groente te leren eten? Het aanbieden op een leuke, grappige of bijzondere manier. Deze snoepgroenteleeuw is daar een heel mooi voorbeeld van met zijn vrolijk gekleurde manen en herkenbare gezicht. 

De leeuw maakte ik voor de eerste verjaardag van Senne, die we vierden met een ‘wild one’-thema. Alles daarover kun je lezen in de blog over het feest en alle decoratie, de blog met de verjaardagsoutfit en de blog over al het eten en drinken.

Stappenplan voor een snoepgroenteleeuw

Voor een leeuw van snoepgroente heb je de volgende dingen nodig:

  • een bakje met een dip, zoals hummus
  • verschillende snoepgroenten, zoals gekleurde wortels en rode en gele paprika
  • een grote plank, bord of schaal om de leeuw op te maken

Snijd de groenten in lange stukken. Zet het bakje met de hummus in het midden neer en leg de groentereepjes eromheen. Ik gebruikt een paarse wortel voor het gezicht van de leeuw. Snijd eerst twee dunne schijfjes af voor de ogen en een derde schijfje voor de neus. Gebruik het ‘hart’ van het derde schijfje voor het midden van de neus en de randen voor de onderkant van de neus. Snijd nu nog vier lange, dunne stroken van de wortel die kunnen dienen als neusharen.

En klaar is de snoepgroenteleeuw!

De houten plank is van Zilverblauw →

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.