Kerst

Onze witte kerstboom met pastelkleuren

witte kerstboom pastelkleuren kindvriendelijk

Vol trots presenteer ik bij deze onze kerstboom van 2017! Onze prachtige witte kerstboom vol met kindvriendelijk kerstdecoratie in alle kleuren die ook elders in onze woonkamer te vinden zijn. Lees meer over alle prachtige decoratie. 

Toch een kerstboom

We hebben flink zitten wikken en wegen of we dit jaar wel onze witte kerstboom neer zouden zetten. Senne is volop aan het kruipen en zich overal aan het optrekken en in mijn hoofd zag ik Senne al liggen met de kerstboom bovenop hem. Omdat we de kerstboom ook niet in een hoek konden plaatsen, hebben we eerst flink met meubels geschoven in de woonkamer zodat de kerstboom in een hoek kon staan. Toen hebben we de kerstboom eerst kaal neergezet om te zien hoe Senne erop zou reageren. Javian heeft toen de boom nog zelf versierd, omdat hij een kale kerstboom maar niets vond haha. Je kunt vast wel raden dat we de boom hebben laten staan en opnieuw versierd hebben mét lampjes.

Kerstdecoratie

In de afgelopen jaren hebben wij flink wat kerstdecoratie gespaard en onze kerstboom is voornamelijk versierd met de kerstdecoratie die wij al hadden. Het enige dat we nieuw hebben dit jaar zijn de lichtgroene vogel, de kleine lichtroze kerstballen, groene kerstboompjes en candy canes.

De vogel vond ik bij de Intratuin, maar twijfelde of deze niet te groot was voor in onze boom en dus kocht ik er maar een. Toen ik een week later weer naar de Intratuin ging, waren ze allemaal uitverkocht. Populaire vogel haha.

De lichtroze kerstballen kocht ik bij Blokker in de uitverkoop vlak voor kerst, omdat de boom nog wel wat meer kleur kon gebruiken. Ik kocht twee doosjes: een met kerstballen en een met glanzende kerstballen.

De groene kerstboompjes komen van een slinger van de Hema die ik in stukjes knipte zodat ik de boompjes los kon ophangen in de boom.

Deze kerstballen en -versiering hadden we al in huis. De ijsjes kochten we volgens mij ooit bij V&D, de houten ijskristallen komen bij de Zeeman vandaan, de lichtroze candy canes hebben we al een tijdje in huis, maar ik kocht ook nog nieuwe candy canes met wat donkerroze erin.

Verder nog in onze kerstboom: houten slingers van de Xenos, houten kerstboompjes van Ikea, een witte slinger van de Hema, koperen hangers van de Zeeman en matte, glanzende en glitter groene kerstballen waarvan ik niet meer weet waar ik ze kocht.

Alle decoratie in de boom is kindvriendelijk, Senne kan alles vast houden zonder dat het breekt. Maar het is natuurlijk geen speelgoed, dus we hebben wel zoveel mogelijk geprobeerd Senne duidelijk te maken dat de kerstboom niet bedoeld is om mee te spelen. Aangezien de kerstboom nog steeds staat, denk ik dat hij het wel een beetje begrijpt haha.

Bekijk ook onze kerstbomen van 2013, 2014, 2015 en 2016.

Dit artikel bevat affiliatelinks, bekijk de disclaimer.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.