Eten&drinken Kerst Recepten Recepten

Supertof kersttreintje van snoepgroente

snoepgroente kersttrein paprika komkommer kerstdiner

Snoepgroente eten is nog leuker als het bijzonder wordt gepresenteerd en dat is met deze snoepgroente-treintje zeker het geval! Wij maakten deze trein van paprika en komkommer voor een kerstdiner, maar het kan ook prima bij een kerstontbijt of kerstlunch met kinderen. 

Bekijk ook de houten treinbaan voor onder de kerstboom →

Lekker snoepgroente snoepen

Tussen al het gesnoep van kerstkransjes en restanten kruidnoten door is het af en toe wel fijn om ook gezonde dingen te blijven ‘snoepen’. Gelukkig zijn mijn kinderen dol op komkommer en paprika en maak ik ze dus reuze blij met deze snoepgroente trein. Uiteraard kan de trein ook gevuld worden met nog andere soorten snoepgroente zoals tomaatjes, worteltjes of misschien zelfs stukjes appel.

Treinwagonnetjes van paprika

De basis van deze trein van snoepgroente zijn de paprika’s, waar makkelijk ’treinwagonnetjes’ van gemaakt kunnen worden met komkommerwielen. Maar verder kan deze trein helemaal naar wens gevuld worden en zo groot gemaakt als je maar op kunt. Het stappenplan hieronder is voor de snoepgroente trein zoals op de foto.

Nodig voor de snoepgroente trein

  • 4 grote paprika’s – in verschillende kleuren
  • 1 komkommer
  • kleine sateprikkers
  • een dienblad of groot bord waar de trein op kan staan

Stappenplan groentetreintje maken

Leg de paprika op een zijkant en snijd het bovenste kapje af, zodat er al een wagonnetje ontstaat. Haal de pitten en het witte vruchtvlees eruit en gooi dit bij het groenafval. Snijd het kapje van de paprika in reepjes, deze kunnen in het wagonnetje. Herhaal voor alle kleuren paprika’s.

Snijd dunne, maar stevige schijfjes van de komkommer af, vier per paprika bakje en vier voor het locomotief. Prik deze met de kleine sateprikkers in de zijkanten van de paprika zodat het op wielen gaat lijken. Eventueel kun je de kleine sateprikkers nog doormidden breken, zodat er zo min mogelijk prikkers aan de buiten- en binnenkant van de bakjes zitten. Herhaal dit bij elk paprika bakje, zodat elk wagonnetje vier wielen heeft.

Snijd nu vanaf het uiteinde van de komkommer ongeveer 15 centimeter af. Dit wordt de locomotief, geef ook deze vier wielen van komkommerschijfjes met sateprikkers. Nog een stuk komkommer van tussen de 5 en 10 centimeter mag boven op de locomotief met een sateprikker.

Je kunt alle wagonnetjes nog aan elkaar bevestigen met sateprikkers, maar het ook gewoon achter elkaar presenteren op een dienblad of bord. Zorg dat alle paprika wagonnetjes goed gevuld zijn met snoepgroente. Je kunt de snoepgroente trein eventueel nog versieren met leuke cocktail prikkers voor de kerst of een andere feestelijk gelegenheid.

Bekijk nog meer leuke kerstrecepten →

kerstdiner snoepgroente trein komkommer kerstboom kerstontbijt

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.