Kerst

Winters speelbos om thuis mee te spelen

speelgoed kerst dienblad kerstdecoratie voor kinderen hema

Met een aantal winterse dieren, kerstboompjes en houten blokken is al snel een winters speelbos gemaakt. Heerlijk om mee te spelen voor peuters tijdens de wintermaanden. 

Winters speelbos maken

In onze collectie Schleich dieren zitten een aantal winterse dieren die ik ooit kocht als kerstdecoratie, maar inmiddels natuurlijk dienen als speelgoed. Samen met Javian bedacht ik een plan om deze twee dingen te combineren: we maakten een winters speelbos.

Dieren en bomen verzamelen

Op een dienblad van de Hema verzamelden we eerst de dieren die prima kunnen overleven met een beetje kou. Leuk om samen te ontdekken welke dieren dat nou zijn. En in een bos horen bomen: de houten blokken van Hay’s Wooden Wonderland zijn daar erg geschikt voor en gaf ook al meer kleur aan het winterse bos. Daarnaast had ik nog twee witte ‘bottle brush trees’, maar deze waren toch niet zo stabiel tijdens het spelen, dus die kregen al snel elders in huis een plekje. Bij de Intratuin vond ik houten bomen die qua grootte en stevigheid ideaal zijn. Ik overwoog nog even om ze te verven, maar de houten kleur van de bomen paste er juist erg mooi bij.

Doordat we het speelbos op het dienblad maakten, was het ook de perfecte combinatie van kerstdecoratie en speelgoed. Wanneer Javian er niet mee speelt, staat het dienblad op tafel voor de sier. Ik stel mijzelf zo voor dat dit dienblad ideaal is tijdens de kerstdagen voor kinderen om mee te spelen.

Voor zo’n winters speelbos op een dienblad heb je verschillende dingen nodig:

kerst dienblad kerstdecoratie voor kinderen winters speelbos kerstdecoratie voor kinderen kerst dienblad kerstdecoratie dienblad spelen kerstdecoratie voor kinderen

Dit artikel bevat affiliatelinks, bekijk de disclaimer

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.