Eten&drinken

Waarom doe ik een sapdetox?

waarom doe ik een sapdetox groentesapje

Op social media was al te lezen dat ik momenteel een vijfdaagse sapdetox doe, maar waarom doe ik dat eigenlijk? In deze blog vertel ik meer over mijn persoonlijke beweegredenen om een sapkuur te doen. 

Fysieke klachten

Mijn zwangerschap van Senne was natuurlijk geen makkelijke, ik heb veel medicijnen nodig gehad door de hyperemesis gravidarum en tegen het einde ook tegen de zwangerschapscholestase. Ik werd ingeleid en moest daarna natuurlijk herstellen van de zwangerschap en de bevalling. In mijn kraamtijd begonnen ook de onbekende pijnaanvallen waardoor ik maandenlang pijnstillers slikte totdat ontdekt werd dat het galsteenaanvallen waren en ook mijn galblaas eruit moest.

Toen ik eindelijk weer een beetje mijzelf begon te worden, startte ik met de pil omdat ik graag controle over mijn menstruaties wilde omdat ik weer ging werken. Maar ik kreeg er alleen maar fysieke klachten bij – zo was ik onder andere maandenlang dagelijks ongesteld, waardoor ik nu op advies van de gynaecoloog gestopt ben met de pil in de hoop er normale menstruaties voor terug te krijgen. Maar mijn pijnklachten zijn nog onverklaarbaar, daarom wilde ik eerst mijn lichaam resetten met sapdetox alvorens ik overga tot andere onderzoeken of zelfs medicatie.

Gezonde levensstijl

Van nature heb ik op zich geen ongezonde levensstijl, maar natuurlijk zijn er wel dingen die gezonder kunnen. Met name ’s avonds is het een gewoonte om nog even iets te eten en toen ik een paar weken terug mijn eetpatroon onder de loep legde, ben ik al minder gaan eten na het avondeten omdat mijn lichaam er simpelweg niet om vroeg – het was puur mijn hoofd die het zo gezellig vond om nog even iets te eten. Daarnaast eet ik nog altijd teveel vlees naar mijn idee. Helemaal vegetarisch leven zie ik niet zitten, maar het zou mooi zijn als ik het echt tot een minimum kan beperken – en daarin ook mijn gezin mee kan nemen. En misschien nog wel het allerbelangrijkste: ik drink veel te weinig. Vaak drink ik alleen koffie overdag en ’s avonds wat bruisend water. Tijd om daar verandering in te brengen!

Ik hoop dat deze sapdetox voor mij de kickstart gaat zijn om echt weer gezonder te gaan leven en minder gezonde gewoontes los te kunnen laten.

Andere redenen om een sapdetox te doen

Daarnaast zijn er nog een aantal andere reden die voor mij minder belangrijk zijn, maar toch hebben meegewogen in mijn beslissing om een sapdetox te doen.

  • Zoals ook te lezen is in mijn laatste OOTD zit ik niet heel lekker in mijn vel en een paar kilo kwijtraken zou misschien wel helpen.
  • Mijn huid is erg onrustig de laatste maanden en ik was benieuwd of een sapkuur zou helpen.
  • Ik heb weinig energie – natuurlijk ook door de nog slapeloze nachten, maar ik vond het de moeite waard om ook daarvoor een sapdetox te proberen.
  • Ik heb de laatste weken weer meer last van eczeem.

Binnenkort deel ik mijn ervaringen met de vijfdaagse sapdetox.

Deze vijfdaagse sapdetox doe ik in samenwerking met sap.je. Ik werk alleen samen met bedrijven en merken die passen bij mij en mijn gezin, lees ook de disclaimer.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.