Fashion Mama Marike

OOTD: met een emotionele lading…

ootd mamalifestyle marike senne streepjesshirt

Het leek mij leuk om de rubriek ‘OOTD’ weer nieuw leven in te blazen omdat ik het heerlijk vind om de outfits samen te stellen en deze hier te delen. En dus ging ik aan de slag met nieuwe outfits, de eerste outfit heeft direct een hele emotionele lading… 

Bekijk meer OOTD’s

Emotionele lading

Op het eerste oog lijkt het misschien een zeer simpele outfit: een broek, een shirt, schoenen en een ketting. Maar zo simpel is het voor mij niet: de broek die ik draag, was van mijn oma die het afgelopen jaar overleed en de ketting is een asketting met as van mijn oma.

De broek

Een paar maanden terug mocht ik een aantal kledingstukken uitkiezen die van mijn oma waren geweest. Ik wilde eigenlijk alleen een shirt hebben wat ik mijn oma prachtig vond staan – niet om te dragen, maar om in te lijsten of te verwerken in een nieuw product. Maar uiteindelijk wilde ik alles wel meenemen en de rest van mijn leven in haar kleding lopen. Er gingen meerdere kledingstukken mee naar huis en op momenten dat ik het nodig heb, draag ik haar kledingstukken met veel liefde. Zo ook deze broek.

De ketting

Na de dood van mijn oma wist ik direct dat ik graag een sieraad wilde hebben met een beetje van haar as erin verwerkt, het werd een asketting. Ik vind het een hele fijne gedachte dat ik mijn oma wel nog dichtbij mij kan dragen.

Dubbele lading

Naast de emotionele lading met mijn oma valt mij nog iets op aan deze foto’s, want ik zie duidelijk dat ik momenteel wat zwaarder ben. Niets ongezonds, maar wel kilo’s die ervoor zorgen dat ik niet lekker in mijn vel zit. Het probleem zit hem ook in hoe deze kilo’s erbij zijn gekomen: niet door lekker eten, maar door de pil. Ik heb de pil al jaren niet meer geslikt, maar nu wilde ik heel graag weer controle krijgen over mijn menstruaties. Het gevolg: binnen no-time was ik flink wat kilo’s rijker en wat lichamelijke kwalen die ook weer een staartje krijgen… Al met al ga ik mij hierdoor niet fijner voelen en een OOTD delen heeft dan ook nooit zoveel moeite gekost als nu. Maar het is een mooie stap in een zoektocht naar een positief zelfbeeld, want als er een ding is wat ik geleerd heb na het krijgen van kinderen is het dat positiviteit aanstekelijk werkt en er simpelweg niet genoeg tijd is om mijzelf druk te maken over hoe ik eruit zie. Ik kan beter aan de slag met de dingen waar ik wel invloed op heb zoals zelfacceptatie en mijzelf in elk geval fit blijven voelen.

ootd mamalifestyle marike streepjes oma asketting

Outfit details

Broek: C&A – Shirt: Hema – Schoenen: Vans – Ketting: Bij Mij assieraden – Bril: Kylie Minoque Eyewear via Specsavers

Dit artikel bevat affiliatelinks, lees de disclaimer

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Marije
  januari 30, 2018

  Je oma had smaak! Wat een mooie kleur broek, staat je goed in combinatie met dat shirt en de schoenen! Lijkt me fijn om een stukje oma nog bij je te hebben middels een as sieraad. Ik hoop dat je je snel minder druk maakt om die kilo’s, al kan ik me je gevoel wel heel goed voorstellen.

 • Reageren
  Jentl
  januari 30, 2018

  Ik vind je prachtig.

 • Reageren
  Monique
  januari 30, 2018

  Ik snap je gevoel, maar vind je prachtig. Hoop voor je dat je snel weer wat fijner in je vel zit want ik weet als geen ander hoe belangrijk dat is. Heel mooi trouwens, de outfit. Helemaal omdat er een verhaal achter zit. Lijkt me fijn om op die manier een stukje van je oma met je mee te kunnen dragen. X

 • Reageren
  Judy
  januari 30, 2018

  Wat een mooi stukje en wat een mooie woorden voor deze bijzondere vrouw. Btw je ziet er prachtig uit! Xx

 • Reageren
  Sylvia mesman
  januari 30, 2018

  Wat heb je dat prachtig geschreven. Staat je mooi en ik wens je alle goeds!

 • Reageren
  Mirjam Hart
  januari 30, 2018

  O WoW.
  WoW, wat mooi omschreven.
  WoW, zoveel liefde voor je oma
  WoW, wat ben je stoer!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.