Eten&drinken Recepten

Tiramisu met witte chocolade en framboos

roze tiramisu framboos witte chocolade

Tiramisu vind ik ontzettend lekker, maar met de bittere smaak van koffie en soms het gebruik van alcohol is het niet een kindvriendelijk recept. Gelukkig zijn er genoeg opties om te varieren met het idee van tiramisu. Zo maakte ik samen met Javian een tiramisu met witte chocolade en framboos. 

Recept tiramisu

 • 500 gram mascarpone
 • 200 ml slagroom
 • een bakje frambozen
 • 500 ml frambozensap
 • 1 reep witte chocolade
 • 1 pak lange vingers
 • ter decoratie:
  • citroen
  • limoen
  • munt
  • frambozen
  • stervrucht
  • suikerparels
  • witte chocoladeschaafsel
  • kruimels van lange vingers

Recept tiramisu met witte chocolade en framboos

Vul een bakje met frambozensap en doop de lange vingers hier een voor een in zodat ze het vocht kunnen opnemen. Leg de koekjes in een schaal, bijvoorbeeld een rechthoekige ovenschaal. Als de bodem bedekt is met koekjes kun je eventueel nog een scheutje frambozensap in de schaal doen als de lange vingers nog wat extra vocht kunnen gebruiken. Klop nu 200 ml slagroom totdat het een lobbige structuur heeft. Spatel 500 gram mascarpone erdoor totdat het een egaal mengsel is. Schaaf nu wat witte chocolade over het mengsel. Voor een roze tiramisu kun je nu een drupje frambozensap toevoegen totdat het de gewenste kleur heeft.

Ongeveer de helft van het mascarponemengsel mag nu op de koekjes. Verdeel het goed zodat de koekjesbodem volledig bedekt is. Bedek het mascarponemengsel nu met een laag frambozen. Eventueel kun je de frambozen doormidden snijden. Over de laag frambozen gaat weer een laagje witte chocoladeschaafsel en daarover weer het restant mascarponemengsel.

Tiramisu versieren

Nu kan het versieren van de tiramisu beginnen. Wat mij betreft het leukste gedeelte! Ik gebruikte een citroen, limoen, stervrucht, frambozen, muntblaadjes, suikerparels, kruimels van lange vingers en witte chocoladeschaafsel.

Ik versierde per ingredient, dus eerst alle schijfjes citroen en limoen, daarna stervrucht, daarna de frambozen, muntblaadjes, suikerparels, kruimels en het chocoladeschaafsel.

Bewaar de tiramisu in de koelkast tot serveren. Wij hebben twee dagen van deze tiramisu kunnen eten met ons gezin. In de tussentijd hebben we de schaal bedekt met vershoudfolie en in de koelkast laten staan.

tiramisu frambozen witte chocolade zijkant

Bekijk ook het recept voor kruidnoten tiramisu of andere desserts.

pinterest tiramisu witte chocolade framboos

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.