Eten&drinken Recepten

Tiramisu met framboos en citroensmaak

tiramisu frambozen citroen

De laatste tijd wordt het echt een hobby om te varieren met bekende recepten, zoals bijvoorbeeld met een tiramisu. Zo maakte ik een tiramisu met framboos en citroen, een heerlijke frisse variant op het welbekende Italiaanse dessert. En ook nog eens geschikt voor kinderen en volwassenen die geen alcohol nuttigen. 

Dit recept is hetzelfde als de tiramisu met witte chocolade en framboos, maar dan uiteraard zonder witte chocolade en met citroen. Daardoor is deze variant een stuk frisser en smaakt deze net wat ‘lichter’ – voor zover een tiramisu uberhaupt licht kan smaken haha.

Nodig voor tiramisu met framboos en citroen

 • 500 gram mascarpone
 • 200 ml slagroom
 • een bakje frambozen
 • frambozensap
 • citroensap
 • 1 pak lange vingers
 • 1 citroen
 • 1 limoen
 • ter decoratie:
  • stervrucht
  • citroenschijfjes
  • limoenschijfjes
  • koekkruimels
  • frambozen

Recept tiramisu met framboos en citroen

Vul een schaal of diep bord met een laagje frambozensap en citroensap en doop hier een voor een de lange vingers in zodat ze het vocht kunnen opnemen. Bedek de bodem van een schaal met de koekjes, bijvoorbeeld een ovenschaal. Wanneer de bodem volledig bedekt is, kun je hier nog wat citroensap overheen sprenkelen.

Klop nu 200 ml slagroom met wat citroensap en wat citroenrasp totdat het een lobbige structuur heef, spatel vervolgens de 500 gram mascarpone erdoor totdat het een egaal mengsel is. De helft van het mengsel mag nu over de koekjes zodat deze volledig bedekt zijn. Daarop een laag met frambozen, snijd deze eventueel door de helft, en wat citroenrasp. Daarna de rest van het mascarponemengsel.

Versier de tiramisu met citroenschijfjes en limoenschijfjes, frambozen, koekkruimels en schijfjes van een stervrucht. Met wat citroenrasp en limoenrasp smaakt deze tiramisu extra fris.

Bekijk ook de andere recepten voor tiramisu

tiramisu framboos citroen

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.