Soms zijn de simpelste gerechten het allerlekkerst, zo ook deze pasta met rucola en spekjes. Met een beetje geluk heb je alle ingrediënten in huis: eet smakelijk!
Comfortfood
Er zijn eindeloos veel recepten voor pasta’s te vinden, maar dit recept is erg makkelijk en toch erg lekker. Handig als je snel wat op tafel wilt hebben, maar toch wilt genieten van lekker eten.
Ingrediënten pasta met rucola en spekjes
- verse pasta pappardelle, bijvoorbeeld van Albert Heijn
- een halve zak rucola
- spekjes
- parmezaanse kaasvlokken
- kruiden zoals basilicum en oregano
- citroensap
- olijfolie
- zout en peper, naar smaak
Kook de pasta volgens de verpakking, bak de spekjes met gedroogde kruiden zoals basilicum en oregano. Na het afgieten van de pasta wat olijfolie en citroensap toevoegen en goed doorroeren. Serveer de pasta op een bord met een laag rucola, een laag spekjes en bovenop parmezaanse kaasvlokken. Naar smaak zout en peper toevoegen.
Ook erg lekker: voeg wat zelfgemaakte rucolapesto toe!
1 reactie
Vlijtig Liesje
mei 27, 2016Mjam. Ik houd van comfort food!