Eten&drinken Recepten Sinterklaas

Speculaas wentelteefjes van Fries suikerbrood

Sinterklaas speculaas wentelteefjes suikerbrood

Een fantastisch idee voor een ultiem Sinterklaas ontbijt met Friese touch: wentelteefjes met speculaaskruiden gemaakt van Fries suikerbrood, geserveerd met een dot Turkse yoghurt en kruidnoten. Klinkt goed he? Het is gelukkig ook makkelijk gemaakt! 

Wentelteefjes van Fries suikerbrood

Wentelteefjes van Fries suikerbrood maken wij hier thuis wel vaker, we zijn natuurlijk ook niet voor niets naar Friesland verhuisd. Maar vorig jaar bedacht ik mij al dat in het kader van Sinterklaas wentelteefjes met speculaaskruiden in plaats van alleen kaneel ook wel eens heel lekker kon zijn. Tijdens de intocht van Sinterklaas 2020 zag ik de burgemeester van ‘Bentudaarweer’ aan Sinterklaas een Fries suikerbrood overhandigen. En dat bracht mij weer op het idee om echte Sinterklaas wentelteefjes te maken.

De hoofdingrediënten zijn dus Fries suikerbrood, speculaaskruiden en daarnaast Turkse yoghurt – dat is tenslotte de plek waar Sinterklaas geboren is – en om het helemaal af te maken kruidnoten.

Benodigdheden voor Sinterklaas wentelteefjes

  • Fries suikerbrood – te koop bij verschillende supermarkten
  • 2 eieren
  • een scheut melk
  • speculaaskruiden
  • Turkse yoghurt
  • kruidnoten
  • Bolletje schuddebuikjes

Met dit recept kun je ongeveer 4 a 5 wentelteefjes maken.

Recept Sinterklaas wentelteefjes

Kluts de eieren los in een kom met een scheutje melk. Als alles goed gemixt is, kun je de speculaaskruiden toevoegen. Verwarm in een koekenpan een klontje boter. Leg nu een plak Fries suikerbrood in het eimengsel, zorg dat beide kanten het mengsel goed opnemen. Bak het vervolgens goudbruin in de pan. Per elke nieuwe snee brood even het mengsel nog goed door roeren omdat de kruiden snel naar de bodem zakken. Herhaal dit totdat het eimengsel of het brood op is.

Serveer de Friese wentelteefjes het liefst per twee met een eetlepel Turkse yoghurt en strooi hier de Bolletje schuddenbuikjes en kruidnoten overheen. Desgewenst kun je nog poedersuiker hier overheen strooien, maar het Friese suikerbrood is al vrij zoet van zichzelf, dus qua smaak is het niet per se nodig.

Bekijk meer ideeën voor Sinterklaas →

Pinterest - speculaas wentelteefjes fries suikerbrood

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.